Hoppa till huvudinnehåll

Här kan du rösta!

Marika Salomaa-Kivelä, Jessica Edén, Martin Bahne, Niko Ingman, Marco Luponero, Peter Lüttge, Ari Musrula, Lidia Bäck, Joanna Wingren och Anna-Sofia Nylund.
Alla inblandade, dvs. Marika Salomaa-Kivelä, Jessica Edén, Martin Bahne, Niko Ingman, Marco Luponero, Peter Lüttge, Ari Musrula, Lidia Bäck, Joanna Wingren och Anna-Sofia Nylund, under en av de få stunder de haft tid att samlas och sitta ner. Marika Salomaa-Kivelä, Jessica Edén, Martin Bahne, Niko Ingman, Marco Luponero, Peter Lüttge, Ari Musrula, Lidia Bäck, Joanna Wingren och Anna-Sofia Nylund. Bild: YLE/Charlotte Sundström hörspel,hörspelstävling 2015

Våra två hörspelslag, Flickan och Martin and the Bad Seeds har kämpat hårt i 24 timmar för att skapa de hörspel de på fredag klockan 13 under Hangö Teaterträff fick i uppdrag att göra.

Medlemmarna i Flickan har haft roligt och utan stress väntat på bra idéer. Martin and the Bad Seeds har arbetat planerat och koncentrerat.

Men vems hörspel är bäst?

Vill du att Flickan, bestående av Anna-Sofia Nylund, Joanna Wingren, Lidia Bäck och ljudtekniker Ari Mursula ska vinna? Eller Martin and the Bad Seeds, dvs. Martin Bahne, Marika Salomaa-Kivelä, Marco Luponero och ljudtekniker Niko Ingman?

För att uppfylla de kriterier som gavs måste båda hörspelen vara mellan fem och tio minuter långa, de måste innehålla ett pistolskott och repliken "Det var solen som sken i ögonen. Skyll på den!". Båda hörspelen bär titeln När vädret vände, men Flickans hörspel ska vara en komedi och Martin and the Bad Seeds en tragedi.

Svenska Yles publik kommer att ha en röst när tävlingen avgörs, publiken på plats på Hangö Teaterträff kommer att ha en röst och vår enmannajury Erik Pöysti en.

Vem vill du att vinner? Ge din röst här!

Vem var bäst i Radioteaterns hörspelsduell?

Team Martin and the Bad Seeds
55.6% (15 röster)
Team Flickan
44.4% (12 röster)
Antal avgivna röster: 27

Läs också