Hoppa till huvudinnehåll

Pensionären Folke Öhman ser tillbaka

Folke Öhman
Folke Öhman Folke Öhman Bild: yle/Maud Stolpe folke öhman

Pargas tidigare stadsdirektör har nu hunnit vara pensionär i några månader. Nu kan han i lugn och ro klippa gräs och se tillbaka på sin karriär.

I många år fick Folke Öhman fungera som ett slags galjonsfigur för Pargas och det på gott och ont.

Ställningen som stadsdirektör gör att vem som helst anser sig ha rätt att kritisera på ett nästan personligt plan och då besluten är negativa är det lätt för politikerna att skicka ut just stadsdirektören i rampljuset.

Folke Öhman utbildade sig från början till lärare och han berättar att han var det första studenten som visade upp sig i Pedagogiska fakulteten inför starten.

Redan under skoltiden var Folke Öhman politiskt aktiv och fortsatte med det av bara farten också under studietiden och senare.

Det är sist och slutligen inte många år som han har hunnit jobba som lärare, men inom skolvärlden i Pargas har han hunnit vara både skoldirektör och rektor.

Under hans tid som stadsdirektör i Pargas var det nog kommunsammanslagningen i Väståboland, som blev den allra största utmaningen. Den anser han att ha fört mycket gott med sig, men visst finns det folk som anser att allting var mycket bättre förr.

Folke Öhman beklagar att gamla motsättninger finns kvar och att det finns krafter som gärna uppmuntrar dem fortfarande.

Nu har han avsagt sig de flesta förtroendeuppdrag men har som många andra pensionärer fullt upp ändå. Några planer på att återuppstå i Pargaspolitiken har han definitivt inte.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland