Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobb 48: Utskänkning som minderårig

Drinkar
Drinkar Bild: Creative Commons / Life-Of-Pix cocktail

Sommaren jag skulle fylla 18 år fick jag möjligheten att jobba i ett café/bar på sidan av mitt riktiga arbete, som var kassatant i en matbutik (med usel lön).

Det hela började med att ägaren (som var kund i matbutiken jag jobbade i) behövde hjälp under lunchen och jag erbjöd mig att komma och hjälpa till.

Allting gick bra, och fastän jag inte ännu fyllt 18 fick jag även ansvara för kassan och ölserveringen under mer hektiska kvällar och veckoslut, eftersom jag var så noga med pengar och är så bra på huvudräkning enligt ägaren.

Mot slutet på sommaren var jag mera på jobb på caféet än i butiken, eftersom lönen och arbetet var så mycket bättre.

- Maria, 24 år

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Sommarjobbsprojektet är avslutat. Tack till alla som medverkade!