Hoppa till huvudinnehåll

Videochatta med din kommunala tjänsteman

Bordsdator med en bukett syrener brevid.
Såhär ser servicepunkten ut i Karislojo bibliotek. Bordsdator med en bukett syrener brevid. Bild: Yle/Malin Valtonen biblioteksdator

I framtiden går du till biblioteket för att sköta kommunala ärenden. Det här är redan verklighet i flera kommuner i Finland och Lojo är nu näst i tur att ta i bruk systemet.

Istället för att besöka stadshuset kan Lojobor i periferin i framtiden sköta sina ärenden med tjänstemännen via videokontakt.

Den här möjligheten ska erbjudas på nya servicepunkter som ska placeras i närbiblioteken. Biblioteken ska också sälja mat- och gymbiljetter.

Biblioteket blir invånarnas vardagsrum

När kommuner har slagits samman och bildat större helheter finns det en hel del gamla kommunhus i periferin som står halvtomma. Så här är läget bland annat i Lojo.

Stolar och bord i en bibliotekssal.
Staden hoppas att fler ska lockas till bibloteken. På bilden Karislojo bibliotek. Stolar och bord i en bibliotekssal. Bild: Yle/Malin Valtonen karislojo bibliotek

När de ekonomiska tiderna är så dåliga som de är tänker nu Lojo stad i nya banor för att bli av med byggnader som staden äger men inte använder till max.

Därför har Lojo satt mycket krafter på ett nytt projekt som handlar om att göra biblioteken till invånarnas vardagsrum.

Gamla kommunhus säljs

I Lojo finns det tre servicepunkter: en i kommunhuset i Karislojo, en i kommunhuset i Nummis och en i stadshuset Monkola.

De servicepunkter som tidigare funnits i kommunhusen i Karislojo och Nummis kommer nu att flytta. De gamla kommunhusen kommer sedan att i tur och ordning säljas.

På måndag (15.6) ska de första servicepunkterna öppna i biblioteken i Karislojo och Saukkola i Lojo. De här två är stadens pilotprojekt.

Skylt där det står bibliotek på finska utanför en biblioteksbyggnad.
Snart finns det en ny skylt utanför biblioteket i Karislojo som berättar att servicepunkten finns i byggnaden. Skylt där det står bibliotek på finska utanför en biblioteksbyggnad. Bild: Yle/Malin Valtonen karislojo bibliotek

Meningen är att resten av närbiblioteken i Lojo stad får servicepunkter i höst.

Bibliotekarierna får nya uppgifter

Lojo stad har inspirerats av bland annat Salo och Tavastehus.

- Jag är jättenöjd att vi har haft möjlighet att få idéer därifrån. Vi behöver inte göra allt från början, säger förvaltningsdirektör Hanna-Maria Grandell i Lojo.

Förvaltningsdirektör Hanna-Maria Grandell i Lojo.
Hanna-Maria Grandell är entusiastisk över projektet. Förvaltningsdirektör Hanna-Maria Grandell i Lojo. Bild: Yle/Malin Valtonen lojo förvaltningsdirektör

Servicepunkten kommer inte få någon ny personal utan bibliotekarierna får litet extra uppgifter.

Det här betyder ändå inte att bibliotekarien ska ta ställning i till exempel bygglovsfrågor, säger förvaltningsdirektör Grandell.

Försök att locka fler till bibban

Tanken är att spara pengar och att ge service på ett effektivare sätt men också att få mera besökare till biblioteken. En del av biblioteken är inte så välbesökta, säger Grandell.

Staden erbjuder också föreningar och andra organisationer att gratis ha möten i bibliotekens lokaler.

Det finns också planer på temadagar.

- Någon chef kan komma och berätta om projekt eller planläggning och så har invånarna möjlighet att ställa frågor, förklarar Hanna-Maria Grandell.

Staden är öppen för förslag och hoppas att Lojoborna själva kommer med idéer och tankar om vad för slags service som kunde erbjudas vid bibliotekens servicepunkter.

Läs också