Hoppa till huvudinnehåll

Djur från zoo på rymmen i översvämmat Tbilisi

Tolv människor har omkommit i översvämningar i Georgiens huvudstad Tbilisi. Dessutom har djur från en djurpark varit på rymmen i stan.

En flodhäst och en krokodil samt tigrar, lejon, björnar och vargar var på rymmen i Tbilisi. I centrum lyckades man fånga in en förrymd flodhäst efter att den lugnats ned med en bedövningspil.

Bedövningspil skjuts mot flodhästen.
Flodhästen träffas av en bedövningspil. Bedövningspil skjuts mot flodhästen. Bild: EPA/BESO GULASHVILI/GEORGIAN PRIME MINISTER'S PRESS SERVICE tbilisi

Skyfall ledde till att floden Vere svämmade över och vattnet drog med sig byggnader och bilar. Dessutom förstörde flodvattnet stängsel och burar i stadens zoologiska trädgård och djuren rusade ut.

En del djur har skjutits ihjäl. Bland dem sex vargar som upptäcktes i närheten av ett barnsjukhus.

Åtminstone tolv människor dog i översvämningarna. Tillsvidare finns inga uppgifter om att någon av dem skulle ha dödats av de vilda djuren. Invånare i Tbilisi uppmanades att hållas inomhus tills alla djur har fångats in.

Översvämningarna i Tbilisi har gjort mycket skada.
Översvämningarna i Tbilisi har gjort mycket skada. Bild: EPA/BESO GULASHVILI/GEORGIAN PRIME MINISTER'S PRESS SERVICE tbilisi