Hoppa till huvudinnehåll

Storbritannien omflyttar spioner efter läcka

Brittiska underrättelsetjänsten MI6:s högkvarter i London.
Brittiska underrättelsetjänsten MI6:s högkvarter i London. Brittiska underrättelsetjänsten MI6:s högkvarter i London. Bild: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA agenter

Storbritannien har tvingats omplacera en del spioner på grund av information som den förre amerikanske agenten Edward Snowden har läckt.

Sunday Times uppger att Ryssland har dekrypterat mer än en miljon av Snowdens dokument som innehåller detaljer om den brittiska underrättelsetjänstens metoder.

Också Kina har kommit över uppgifter som gör det möjligt att identifiera brittiska och amerikanska spioner, skriver tidningen.

Den brittiska underrättelsetjänsten MI6 har till följd av avslöjandena förflyttat en rad av sina agenter i andra länder.

Det handlar om en försiktighetsåtgärd. Inget tyder på att någon agent blivit skadad på grund av läckan, meddelar brittiska regeringskällor.

Tjänstemän vid underrättelsetjänsten och premiärminister David Cameron har redan länge varnat för att den läckta informationen kan göra det svårare att skydda brittiska medborgare, enligt BBC.

Läs också