Hoppa till huvudinnehåll

Ett tvärt kast i livet

Ibland ändrar sig livet och tar en annan riktning. Det ofattbara händer och marken kring den trygga vardagen rycks undan. Det självklara är inte längre självklart.

I programserien När livet vänder möter Anja Kontor åtta människor som berättar om det som förändrade allt.

I serien möter vi bland annat Ulrika Ager som satt bakom ratten när hennes son omkom, Anita Lanz som kallar sig för "dödsmorska" och succéförfattaren Börge Hellström som försökte ta sitt liv när hemligheten han burit på i över 30 år kom ikapp.

- Deras berättelser visar att det finns ett liv bortom den svåraste sorgen. I bästa fall ökar serien känslan av värdet i att leva och får oss att känna mer tacksamhet till livet, säger Anja.

I det första avsnittet träffar vi fotografen Per Helgoson som var nyskild med två små barn när sonen Jonas, fyra år, drabbades av cancer. Under sjukdomsperioden träffade Per sitt livs kärlek och död och liv möttes under några månader.

När livet vänder (Sverige)
Yle Fem måndagar kl. 18.30, seriestart 15.6.2015 (repris söndagar)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: SVT / Nordvision

 • Frauke Petry lämnar sitt parti

  Går efter konflikter med partiets radiakal falang.

  Det tyska högerpopulistpartiet AfD:s ordförande Frauke Petry meddelade på tisdagen att hon lämnar partiet.

 • Balkonger kan vara en brandrisk

  Brand på balkong upptäcks inte alltid så snabbt.

  Balkonger är riskfaktorer i våningshus när det gäller brand. Balkongerna är ofta inredda och inglasade och i värsta fall får branden härja en god stund innan den upptäcks.

 • HS: Konstnären Carolus Enckell har avlidit

  Enckell blev 72 år.

  Bildkonstnären Carolus Enckell har avlidit efter en långvarig sjukdom, 72 år gammal. Enckell är mest känd för sina abstrakta målningar och för sina essäer.

Läs också