Hoppa till huvudinnehåll

Långtradare i diket i Petalax

Långtradare körde i diket i Petalax (Malax) 15.6.2015
Långtradaren körde i diket längs Strandvägen i Petalax. Långtradare körde i diket i Petalax (Malax) 15.6.2015 Bild: Läsarbild: Ann-Sofi Backgren dikeskörning

En långtradare körde av okänd anledning ned i diket i Petalax i Malax kommun. Trafiken stördes under det inledande räddningsarbetet. Ingen skadades.

Vid halvtolv-tiden på måndagen inträffade en singelolycka längs Strandvägen i Petalax i Malax. En långtradare på väg söderut körde av okänd anledning av vägen och hamnade i diket i närheten av Bofjärdens industriområde i Petalax.

Molpebon Ann-Sofi Backgren såg olyckan med egna ögon.

- Jag kom från andra hållet. Jag såg sandmolnet när långtradaren lämnade vägen och tänkte spontant; "Fanns det en avtagsväg där?".

Pratade engelska

Det visade sig mycket snart att långtradaren hade åkt av vägen.

- Vi var två bilar på plats där då, jag och ett pensionärspar som hade kommit från samma håll som långtradaren. Chauffören pratade engelska och de förstod inte riktigt vad han sade så jag tog över. Jag ringde larmcentralen.

Chauffören, som antagligen kom från Estland, hade skrubbsår och blödde lite i pannan.

- Ambulanspersonalen tog hand om honom på platsen.

Ingen last

Det blev stort pådrag och trafiken stördes stundtals på platsen, men det visade sig snart att långtradaren inte var lastad. Vid halv ett-tiden löpte trafiken normalt igen.

Det är ännu okänt vad det var som orsakade olyckan, men enligt Ann-Sofi Backgren är det inte omöjligt att chauffören somnat vid ratten.

- Det fanns ju inga bromsspår på platsen heller.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten