Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobb 78: Perspektiv på hur hårt arbetslivet är

Svartvita jordgubbar
Svartvita jordgubbar Bild: Yle jordgubbe

Mitt första sommarjobb var att plocka jordgubbar för en bekant. Jag var då 12 år gammal och jag jobbade med det i tre år.

Jag fick jobbet via kontakter, egentligen via 4H-verksamheten. Sommarjobbet gav mig ett nytt perspektiv på hur hårt arbetslivet verkligen är. Jag fick ont i ryggen och det var jättejobbigt att plocka jordgubbar med sjuk rygg.
- Sandra, 17.

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Sommarjobbsprojektet är avslutat. Tack till alla som medverkade!