Hoppa till huvudinnehåll

Martina Harms-Aalto söker nya utmaningar

Martina Harms-Aalto vid Gallträsk strand i juni 2015
Allt har sin tid, konstaterar Martina Harms-Aalto när flyttlasset för mot Helsingfors. Martina Harms-Aalto vid Gallträsk strand i juni 2015 Bild: Yle/Helena von Alfthan martina harms-aalto

Martina Harms-Aaltos namn försvann i alla tysthet från Hufvudstadsbladets redaktionsruta. Nu packar hon flyttlådor och funderar över de många livsförändringar hon möter i sommar.

Flyttlådorna står redan uppradade utanför Grankullahemmet som Martina Harms-Aalto ska lämna för livet i centrala Helsingfors. Barnen har flugit ut ur boet och huset vid Gallträsk har blivit för stort.

- Jag kommer att sakna Gallträsk, det är en ojämförligt fin rekreationsmiljö. Jag kan inte låta bli att påminna en del av de forna kollegerna i politiken om hur motigt det var att få igenom en restaurering av träsket, och hur jag hoppas alla är lika glada över att den gjordes. Det finns säkert någon som säger att det skulle se precis lika ut om vi inte hade gjort det, men där vågar jag vara av annan åsikt.

Drömjobbet som försvann

Ett långt liv har lärt mig att aldrig säga aldrig, för det brukar man ofta få äta upp.

Flytten är inte den enda förändringen i Martina Harms-Aaltos liv. I höstas fick hon drömjobbet som innehållsdirektör på KSF Media. Men jobbet blev kort: i april försvann Harms-Aalto från redaktionsrutan i Hufvudstadsbladet. På frågan om vad som hände vill hon inte ge detaljer.

- Det kommer jag inte att gå in på under den här intervjun, och det beror inte heller på mig att det blev så. Men jag kan konstatera att jag inte jobbar där längre, och det är kanske bra att folk vet det eftersom det inte har framkommit någonstans offentligt.

Martina Harms-Aalto vid Gallträsk strand i juni 2015
Martina Harms-Aalto kommer att sakna det att hon känner så många av de människor hon möter på gatorna i Grankulla. Martina Harms-Aalto vid Gallträsk strand i juni 2015 Bild: Yle/Helena von Alfthan martina harms-aalto

Tidningen Journalisti var först med att berätta att Martina Harms-Aalto blivit erbjuden en tjänst på en annan nivå, som hon tackade nej till, och efter det blev hon uppsagd i april.

- Jag tror att var och en kan tänka sig in i hur en sådan sak känns.

Samtidigt som den lummiga stranden vid Gallträsk byts ut mot asfalten i innerstaden, funderar Harms-Aalto vad hon ska satsa på nu.

- När man råkar ut för det här så får man börja fundera över vad man ska göra med resten av sitt liv. Det trodde jag på ett sätt att jag just hade gjort. Men det är många spännande trådändor, först måste man så att säga samla ihop sig själv och sen kan man fundera på vad man ska börja göra. Men det får vi se, någonting säkert som tangerar mina många år i Svenskfinland.

Gallträsk i juni 2015
Gallträsk har muddrats med så kallade geotuber, och vattendjupet har vuxit till två meter. Gallträsk i juni 2015 Bild: Yle/Helena von Alfthan junigrönska

Martina Harms-Aalto satt i Grankulla stadsfullmäktige ända fram till 2012, och i många år också i stadsstyrelsen. Hon planerar inte en politisk comeback i det här skedet.

- Jag satt tolv år med i kommunala förtroendeuppdrag, och tyckte att det var viktigt att ägna politiken just det allvaret och den tiden och den mödan som det behöver. Efter tolv år tyckte jag att jag hade gett mitt bästa i den här staden. Men det är för tidigt att se. Ett långt liv har lärt mig att aldrig säga aldrig, för det brukar man ofta få äta upp.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen