Hoppa till huvudinnehåll

Tre novellfilmsprojekt valda i Novellfilm 2017

Novellfilm 2017
Tre idéer går nu vidare i tävlingen. Novellfilm 2017 Bild: Yle novellfilm 2017

Novellfilmsidéer av manusförfattarna Eva-Maria Koskinen, Jan Nåhls och Jacob Öhrman går vidare i tävlingen Novellfim 2017.

Projektet vill utveckla finlandssvenskt drama och öppna en dörr för nya filmskapare och uppslag. Hösten 2015 utlystes en tävling där vi letade efter berättelser som utspelas i nutid. Vi bad om förslag från professionella produktionsbolag till en novellfilm på 28 minuter.

De nu valda bidragen utvecklas vidare fram till slutet av oktober i år. Då väljs ett vinnande bidrag som understöds av Svenska Yle, Finlands filmstiftelse och Svenska kulturfonden med sammanlagt 200 000 euro.

Finlandssvenska Novellfilm 2017 är ett unikt samarbetsprojekt mellan Svenska Yle, Finlands filmstiftelse och Svenska kulturfonden.