Hoppa till huvudinnehåll

Dansmusik i Vega hela sommaren

Larz-Kristerz
Larz-Kristerz får ett eget program i sommarserien Sommardans Larz-Kristerz Bild: pressbild från orkesterns hemsida 2015 larz-kristerz

Danslistan håller sommarpaus, men Vega bjuder på dansmusik hela sommaren.
Programserien Sommardans inleds efter midsommar då det blir dansmusik både fredag och lördag kvällar på kanalen. Frontfigurer såsom Christer Sjögren, Olle Jönsson, Tom Käldström och Susann Sonntag kommer att medverka i programmen.

På fredag 26 juni öppnar vi med Danslistans succélåtar. Norska Ole Ivars är senaste Guldklass-medlemmen. Som första norska band lyckades bandet hänga kvar ett helt år på Danslistan med duetten de gör med Kikki Danielsson, Jag trodde änglarna fanns.


Jag trodde änglarna fanns kom med på Ole Ivars jubileumsskiva med de vackraste balladerna från bandets 50-åriga historia.

Christer Sjögren och Leende guldbruna ögon

Första veckan i juli medverkar Christer Sjögren i Sommardans. Tillsammans med Camilla Kivivuori spelar han låtar som haft en speciell betydelse för honom som sångare och artist.

Camilla Kivivuori spelar Leende guldbruna ögon i original för Sjögren, som aldrig tidigare hört ursprungsversionen Beautiful brown eyes med Rosemary Clooney.


Larz-Kristerz och Lasse Stefanz till Finland

Larz-Kristerz och Lasse Stefanz är två av de stora dansbanden som spelar i Finland i sommar. Bägge banden får ett eget program i Vegas sommarserie med dansmusik.

Larz-Kristerz gästar Tenala och Fagerö 10 och 11 juli och Lasse Stefanz spelar i Åminne och Hangö 17 och 18 juli.

Jag träffade Lasse Stefanz karismatiske sångare Olle Jönsson på en spelning ifjol somras och vi ska återkomma till delar av intervjun med honom i Sommardans.

Lasse Stefanz har legat på Danslistan med söta sången Jag skulle ge vad som helst hela våren.


Let´s dance med Susann Sonntag

Ingåbandet Susann Sonntag´s fyller 30 år i år och är förband när Lasse Stefanz kommer till Hangö.

Vid sidan av alla spelningar med bandet fortsätter Susann Sonntag med sina soloprojekt. Det senaste är Let´s dance, en feelgood danslåt som också finns som video. Här medverkar både dansare och medlemmar ur den sonntagska familjen.


Susann Sonntag gästar Sommardans i slutet av juli och vi spelar låtarna längs vägen både med bandet och som soloartist.

Sommardans i Vega fredagar kl. 17.10 och lördagar kl. 21.05!

Läs också