Hoppa till huvudinnehåll

Spela BUU-klubbens spel på webben eller via apparna

BUU-klubbens nya webb presenteras
På webben och via apparna kan man bland annat spela ett spel som går ut på att stämpla teckningar med BUU-stämpeln. BUU-klubbens nya webb presenteras buu

På webben och i Yles applikationer hittar du otaliga BUU-klubbenspel riktade till barn under skolåldern. Här hittar du information om dem.

BUU-klubben är inte bara ett tv-program. Svenska Yle bjuder också familjens minsta på trygga spel. En del av spelen kan spelas med smarttelefon och pekplatta. Andra kan enbart spelas via dator.

Spela via smarttelefon eller pekplatta

På BUU-klubbens webbplats buu.yle.fi finns tiotals spel som är anpassade för pekplattor och smarttelefoner. Yle utökar ständigt antalet pekplatteanpassade spel. Man kan bland annat spela hela webbjulkalendern från år 2014 på pekplatta och smarttelefon.

Dessutom finns en BUU-klubbsapp att ladda ner för IOS och Android. Appen är helt gratis och fungerar utan nätuppkoppling när du väl laddat ner den. Appen heter BUU-klubben.

BUU-klubben i App Store (IOS)
BUU-klubben i Google Play (Android)

För de allra yngsta har BUU-klubben och Pikku Kakkonen tillsammans gett ut pekskärmsappen Nottäppan (Nuottiniitty), som bjuder på lek med färger och melodier. Barnen kan måla frön, vattna dem och till slut odla en hel blomsterorkester. Gratisappen finns tillgänglig för IOS- och Androidapparater. Du hittar den på sökordet BUU-klubben i applikationsbutikerna.

Nottäppan i App Store (IOS)
Nottäppan i Google Play (Android)

Spela via datorn

På adressen buu.yle.fi finns hundratals spel riktade till barn under skolåldern. En stor del av dem är förverkligade med hjälp av programmet Flash, som inte fungerar på de flesta pekplattor och mobiltelefoner. Det betyder att spelutbudet är betydligt större om du har tillgång till en dator med Flash.

De pekplatteanpassade spelen går också att spela på en dator. Det enda man då måste se till är att webbläsaren man använder är tillräckligt ny.

Vanliga frågor om BUU-spelen

Min pekplatta har inte stöd för Flash. Vad ska jag göra?

BUU-webben har också en uppsättning spel som är gjorda utan Flash, alldeles speciellt med pekplattor och smarttelefoner i åtanke. Det finns redan ganska många spel anpassade för pekplattan på BUU-webben. Till exempel går hela webbjulkalendern från år 2014 att spela på pekplatta och mobiltelefon.

Det finns också en app för IOS- och Androidapparater att ladda ner i respektive appbutik. Appen är än så länge rätt begränsad, men kommer att utvidgas med tiden. Appen heter BUU-klubben.

På vilka plattformar/mobila enheter fungerar de pekskärmsanpassade spelen?

Pekplattespelen på buu.yle.fi är gjorda i HTML5 och Javascript. Det betyder att apparaten man använder måste ha en webbläsare med stöd för HTML5 för att spelen ska fungera.
Webbläsaren måste också vara inställd så att den tillåter att Javascript körs. Dessutom måste apparaten man spelar på ha internetuppkoppling.

Spelen fungerar åtminstone på mobila apparater med följande operativsystem (eller nyare):
- IOS 7.x
- Android 4.x
- Windows Phone 8

Svenska Yles webbredaktion har testat de pekskärmsanpassade spelen på en massa olika apparater. Skicka gärna e-post till oss på adressen buuklubben@yle.fi om något av spelen trots det verkar bete sig märkligt. Bifoga gärna så noggrann information som möjligt om apparaten du använder. Vi är tacksamma för all feedback, all information hjälper oss att utveckla tjänsten och fixa eventuella fel som vi inte upptäckt själva.

Det finns också en app för IOS- och Androidapparater att ladda ner i respektive appbutik. Appen är än så länge rätt begränsad, men kommer att utvidgas med tiden. Appen heter BUU-klubben.

Vem ska jag kontakta om jag har feedback eller frågor då det gäller BUU-klubbens spel?

Suzan Aledin, producent för BUU-klubben, suzan.aledin@yle.fi
Pia Manns, konceptutvecklare på Svenska.yle.fi med ansvar för BUU-klubbens webbtjänster, pia.manns@yle.fi

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Det här veckoslutet ska du pyssla med strumpor

  Strumphittarna vill ha era strumpartister - nu!

  Hitta en strumpa, ta fram pysselgrejerna och skapa en spektakulär strumpartist! Alla strumpor som skickas in till oss senast 31 januari kommer med i programmet Strumphittarna, vårt underhållningsprogram för hela familjen.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Vi ger ut 24 helt nya finlandssvenska sagor - här hittar du dem!

  Älgen Emil, Bubba Kanin och Fiskmåsen Tova på äventyr.

  I sagorna följer vi med Älgen Emil, Bubba Kanin och Fiskmåsen Tova på deras äventyr på Klövholmen ute i skärgården. Äventyren läses upp av Oskar Pöysti och hittas bakom luckorna i BUU-klubbens julkalender på Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Många julkalendrar i år – alla hittar en favorit

  På Svenska Yle finns ett brett utbud av julkalendrar i år.

  Ett brett utbud av julkalendrar finns på Svenska Yle i år. Förutom BUU-klubbens julkalender i Korvatunturis bibliotek som sänds varje dag från och med 1 december kan man se andra julkalendrar, bland annat Barna Hedenhös uppfinner julen.

 • Finland 100 år ur barnperspektiv

  Visst kan man berätta om historia för småbarn!

  Visst kan man berätta om historia för småbarn! Låt barnen följa med Oskar Pöysti och lära sig vad som hände när Finland blev självständigt.

 • Barn i 100 år

  Dramaserie om barn i Finland under 100 år.

  En dramaserie om barn i Finland under100 år av självständighet.

 • Sluta aldrig att tala om mobbning

  Barnens egna berättelser om hur de upplevt mobbning.

  Under hösten bad Hajbo barn skicka in sina berättelser om hur de upplevt mobbning. Förvånansvärt många barn tog kontakt och berättade att de blivit mobbade och utfrysta. Många var också villiga att dela med sig av sin mobbningshistoria.

 • Hajbo vill engagera 8–13-åringarna

  Producenten Sandra Wikstrand vill skapa en dialog.

  – Vi vill skapa en dialog och vara en källa till inspiration i 8-13-åringarnas vardag, och därför jobbar vi webben och nätet först, säger producenten för Hajbo Sandra Wikstrand på Svenska Yle.

 • Kocka på

  Matglädje för småbarn

  Här får du många roliga tips på vad man kan kocka tillsammans med barn.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

 • 20 år med BUU-klubben

  BUU-klubben fyller 20, får sin trettionde programledare.

  Under sina tjugo år har BUU-klubben utvecklats till en central svenskspråkig platform för barn i Finland. BUU-klubben stärker barnens identitet och lotsar dem både in i vardagens mysterier och ut i världen.

Nyligen publicerat - Barn