Hoppa till huvudinnehåll

Spela BUU-klubbens spel på webben eller via apparna

BUU-klubbens nya webb presenteras
På webben och via apparna kan man bland annat spela ett spel som går ut på att stämpla teckningar med BUU-stämpeln. BUU-klubbens nya webb presenteras buu

På webben och i Yles applikationer hittar du otaliga BUU-klubbenspel riktade till barn under skolåldern. Här hittar du information om dem.

BUU-klubben är inte bara ett tv-program. Svenska Yle bjuder också familjens minsta på trygga spel. En del av spelen kan spelas med smarttelefon och pekplatta. Andra kan enbart spelas via dator.

Spela via smarttelefon eller pekplatta

På BUU-klubbens webbplats buu.yle.fi finns tiotals spel som är anpassade för pekplattor och smarttelefoner. Yle utökar ständigt antalet pekplatteanpassade spel. Man kan bland annat spela hela webbjulkalendern från år 2014 på pekplatta och smarttelefon.

Dessutom finns en BUU-klubbsapp att ladda ner för IOS och Android. Appen är helt gratis och fungerar utan nätuppkoppling när du väl laddat ner den. Appen heter BUU-klubben.

BUU-klubben i App Store (IOS)
BUU-klubben i Google Play (Android)

För de allra yngsta har BUU-klubben och Pikku Kakkonen tillsammans gett ut pekskärmsappen Nottäppan (Nuottiniitty), som bjuder på lek med färger och melodier. Barnen kan måla frön, vattna dem och till slut odla en hel blomsterorkester. Gratisappen finns tillgänglig för IOS- och Androidapparater. Du hittar den på sökordet BUU-klubben i applikationsbutikerna.

Nottäppan i App Store (IOS)
Nottäppan i Google Play (Android)

Spela via datorn

På adressen buu.yle.fi finns hundratals spel riktade till barn under skolåldern. En stor del av dem är förverkligade med hjälp av programmet Flash, som inte fungerar på de flesta pekplattor och mobiltelefoner. Det betyder att spelutbudet är betydligt större om du har tillgång till en dator med Flash.

De pekplatteanpassade spelen går också att spela på en dator. Det enda man då måste se till är att webbläsaren man använder är tillräckligt ny.

Vanliga frågor om BUU-spelen

Min pekplatta har inte stöd för Flash. Vad ska jag göra?

BUU-webben har också en uppsättning spel som är gjorda utan Flash, alldeles speciellt med pekplattor och smarttelefoner i åtanke. Det finns redan ganska många spel anpassade för pekplattan på BUU-webben. Till exempel går hela webbjulkalendern från år 2014 att spela på pekplatta och mobiltelefon.

Det finns också en app för IOS- och Androidapparater att ladda ner i respektive appbutik. Appen är än så länge rätt begränsad, men kommer att utvidgas med tiden. Appen heter BUU-klubben.

På vilka plattformar/mobila enheter fungerar de pekskärmsanpassade spelen?

Pekplattespelen på buu.yle.fi är gjorda i HTML5 och Javascript. Det betyder att apparaten man använder måste ha en webbläsare med stöd för HTML5 för att spelen ska fungera.
Webbläsaren måste också vara inställd så att den tillåter att Javascript körs. Dessutom måste apparaten man spelar på ha internetuppkoppling.

Spelen fungerar åtminstone på mobila apparater med följande operativsystem (eller nyare):
- IOS 7.x
- Android 4.x
- Windows Phone 8

Svenska Yles webbredaktion har testat de pekskärmsanpassade spelen på en massa olika apparater. Skicka gärna e-post till oss på adressen buuklubben@yle.fi om något av spelen trots det verkar bete sig märkligt. Bifoga gärna så noggrann information som möjligt om apparaten du använder. Vi är tacksamma för all feedback, all information hjälper oss att utveckla tjänsten och fixa eventuella fel som vi inte upptäckt själva.

Det finns också en app för IOS- och Androidapparater att ladda ner i respektive appbutik. Appen är än så länge rätt begränsad, men kommer att utvidgas med tiden. Appen heter BUU-klubben.

Vem ska jag kontakta om jag har feedback eller frågor då det gäller BUU-klubbens spel?

Suzan Aledin, producent för BUU-klubben, suzan.aledin@yle.fi
Pia Manns, konceptutvecklare på Svenska.yle.fi med ansvar för BUU-klubbens webbtjänster, pia.manns@yle.fi

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

  Du kan se både genrepet och finalen den 5 oktober.

  Upplev MGP-showen 5.10 i Yles tv-studio i Helsingfors. Biljetter finns både för genrepet tidigare på dagen och den direktsända finalen på kvällen.

 • Nu finns BUU-klubben med stödtecken

  Dessutom utkommer två andra barnserier med stödtecken.

  Svenska Yles barnredaktion satsar på innehåll med stödtecken. I två veckors tid använder BUU-klubbens programledare stödtecken. Dessutom finns det nu två andra serier för barn där huvudpersonerna använder stödtecken.

Nyligen publicerat - Barn

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Siri

  Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

  Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: The L.A.W.

  Lyssna på MGP-låten "För dig" av The L.A.W.

  Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras MGP-låt "För dig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Valter & Asta

  Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta.

  Valter Klockars och Asta Sharma finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta. Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Walter

  Lyssna på MGP-låten "Se alltid framåt" av Walter Wilkman.

  Walter Wilkman är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Walters MGP-låt "Se alltid framåt". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Wilma

  Lyssna på Wilma Nylunds MGP-låt "Mardrömmar".

  Wilma Nylund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Wilmas MGP-låt "Mardrömmar". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Isabel

  Lyssna på Isabel Rautamos MGP-låt "Jag är vad jag är".

  Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

  Du kan se både genrepet och finalen den 5 oktober.

  Upplev MGP-showen 5.10 i Yles tv-studio i Helsingfors. Biljetter finns både för genrepet tidigare på dagen och den direktsända finalen på kvällen.

 • Prisbelönt animationsserie får inte visas för målgruppen - Rädda Barnen håller inte med: "Barnen har rätt att få skydd mot och kunskap om sexuellt våld"

  Tre av de fyra avsnitten fick en åldersgräns på tolv år.

  Animationsserien Min kropp är min har belagts med åldersgränser som gör att många barn inte får se serien. Rädda Barnen anser att serien lämpar sig för yngre barn, medan bildprogramsnämndens ordförande försvarar åldersgränserna. Svenska Yle är samproducent för serien.

 • Nu finns BUU-klubben med stödtecken

  Dessutom utkommer två andra barnserier med stödtecken.

  Svenska Yles barnredaktion satsar på innehåll med stödtecken. I två veckors tid använder BUU-klubbens programledare stödtecken. Dessutom finns det nu två andra serier för barn där huvudpersonerna använder stödtecken.