Hoppa till huvudinnehåll

Spela BUU-klubbens spel på webben eller via apparna

BUU-klubbens nya webb presenteras
På webben och via apparna kan man bland annat spela ett spel som går ut på att stämpla teckningar med BUU-stämpeln. BUU-klubbens nya webb presenteras buu

På webben och i Yles applikationer hittar du otaliga BUU-klubbenspel riktade till barn under skolåldern. Här hittar du information om dem.

BUU-klubben är inte bara ett tv-program. Svenska Yle bjuder också familjens minsta på trygga spel. En del av spelen kan spelas med smarttelefon och pekplatta. Andra kan enbart spelas via dator.

Spela via smarttelefon eller pekplatta

På BUU-klubbens webbplats buu.yle.fi finns tiotals spel som är anpassade för pekplattor och smarttelefoner. Yle utökar ständigt antalet pekplatteanpassade spel. Man kan bland annat spela hela webbjulkalendern från år 2014 på pekplatta och smarttelefon.

Dessutom finns en BUU-klubbsapp att ladda ner för IOS och Android. Appen är helt gratis och fungerar utan nätuppkoppling när du väl laddat ner den. Appen heter BUU-klubben.

BUU-klubben i App Store (IOS)
BUU-klubben i Google Play (Android)

För de allra yngsta har BUU-klubben och Pikku Kakkonen tillsammans gett ut pekskärmsappen Nottäppan (Nuottiniitty), som bjuder på lek med färger och melodier. Barnen kan måla frön, vattna dem och till slut odla en hel blomsterorkester. Gratisappen finns tillgänglig för IOS- och Androidapparater. Du hittar den på sökordet BUU-klubben i applikationsbutikerna.

Nottäppan i App Store (IOS)
Nottäppan i Google Play (Android)

Spela via datorn

På adressen buu.yle.fi finns hundratals spel riktade till barn under skolåldern. En stor del av dem är förverkligade med hjälp av programmet Flash, som inte fungerar på de flesta pekplattor och mobiltelefoner. Det betyder att spelutbudet är betydligt större om du har tillgång till en dator med Flash.

De pekplatteanpassade spelen går också att spela på en dator. Det enda man då måste se till är att webbläsaren man använder är tillräckligt ny.

Vanliga frågor om BUU-spelen

Min pekplatta har inte stöd för Flash. Vad ska jag göra?

BUU-webben har också en uppsättning spel som är gjorda utan Flash, alldeles speciellt med pekplattor och smarttelefoner i åtanke. Det finns redan ganska många spel anpassade för pekplattan på BUU-webben. Till exempel går hela webbjulkalendern från år 2014 att spela på pekplatta och mobiltelefon.

Det finns också en app för IOS- och Androidapparater att ladda ner i respektive appbutik. Appen är än så länge rätt begränsad, men kommer att utvidgas med tiden. Appen heter BUU-klubben.

På vilka plattformar/mobila enheter fungerar de pekskärmsanpassade spelen?

Pekplattespelen på buu.yle.fi är gjorda i HTML5 och Javascript. Det betyder att apparaten man använder måste ha en webbläsare med stöd för HTML5 för att spelen ska fungera.
Webbläsaren måste också vara inställd så att den tillåter att Javascript körs. Dessutom måste apparaten man spelar på ha internetuppkoppling.

Spelen fungerar åtminstone på mobila apparater med följande operativsystem (eller nyare):
- IOS 7.x
- Android 4.x
- Windows Phone 8

Svenska Yles webbredaktion har testat de pekskärmsanpassade spelen på en massa olika apparater. Skicka gärna e-post till oss på adressen buuklubben@yle.fi om något av spelen trots det verkar bete sig märkligt. Bifoga gärna så noggrann information som möjligt om apparaten du använder. Vi är tacksamma för all feedback, all information hjälper oss att utveckla tjänsten och fixa eventuella fel som vi inte upptäckt själva.

Det finns också en app för IOS- och Androidapparater att ladda ner i respektive appbutik. Appen är än så länge rätt begränsad, men kommer att utvidgas med tiden. Appen heter BUU-klubben.

Vem ska jag kontakta om jag har feedback eller frågor då det gäller BUU-klubbens spel?

Suzan Aledin, producent för BUU-klubben, suzan.aledin@yle.fi
Pia Manns, konceptutvecklare på Svenska.yle.fi med ansvar för BUU-klubbens webbtjänster, pia.manns@yle.fi

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Efter #metoo - nu tar också BUU-klubben upp kroppsmedvetenhet för barn

  "Viktigt att tidigt tala om psykisk och fysisk integritet."

  Ska det överhuvudtaget gå att ändra på mönster och attityder måste man börja med barnen. Så resonerar Svenska Yles barnredaktion som nu lyfter fram frågor kring den egna kroppen, fysisk närhet och gränser. Vi ger också föräldrar verktyg att tala om de här frågorna, skriver Malin Olkkola, som är en av BUU-klubbens programledare.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Åtta digitala färdigheter du ska lära dina barn

  Åtta tips för smartare och säkrare medieanvändning.

  Medievärlden svämmar över av material och det är svårt nog att följa med i sitt eget flöde för att inte tala om att ha koll på sina barns flöden. Här får du åtta råd på färdigheter det är bra att du lär dina barn.

 • Djur i tv-studion - så här kan det gå!

  Det krävs kreativitet då man regisserar spindlar och hästar.

  Det är roligt att ha djur med i barnprogram på tv. Men det krävs en hel del kreativitet då man regisserar djur som spindlar eller hästar. Nu vill vi som gör barnprogram på Svenska Yle dela de bästa berättelserna med er.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

Nyligen publicerat - Barn