Hoppa till huvudinnehåll

Jul på Strömsö

Strömsö-villan i vinterskrudd
Strömsö-villan i vinterskrudd Bild: Yle/Camilla Forsén-Ström strömsö

I väntan på julen, i stearinljusens sken, sker de sista förberedelserna inför julfirandet.

I Jul på Strömsö tar vi alla de bästa sidorna av Strömsö och knyter ihop dem till en flera timmar lång direktsändning i december 2016 där vi möter julen tillsammans med er.

Det blir en stämningsfull kväll för hela familjen med inslag av både tradition och trend. Förutom Strömsös sedvanliga innehåll - mat, hantverk, pyssel, floristik och välbefinnande - bjuder kvällen på musik, gäster och reportage som visar på mångfalden i julfirandet i vår del av världen.

Ni kan under kvällen ta del av andras tips och erfarenheter och också dela med er av era egna, eller så bara delta i kvällens stämning av förväntan och uppladdning.

Alla har en relation till julen. Det är en högtid som mer än andra förenar mänskor, både stora och små.

Vi gillar julen. Strömsö har alltid tagit julen och julfirandet på största allvar och årligen bjudit på julklappstips och recept och formligen frossat i julstämning och dekorationer.

Vi tycker också om direktsänd tv. Den har en alldeles speciell känsla av närvaro som bygger på gemenskap med publiken.

Bastukväll på Strömsö (2014) var en sex timmar lång direktsändning som uppskattades av er tittare. I höst görs Rester och gäster på Strömsö, en direktsändning med återvinning som tema. År 2016 vill vi möta julen tillsammans med er.

Christina Staffans, producent, Svenska Yle

Vad tycker du om Jul på Strömsö?

Tyck till om Svenska Yles övriga programidéer för 2016