Hoppa till huvudinnehåll

Nu börjar Allsång på Skansen

Hasse Andersson
Hasse Andersson uppträder i det första avsnittet av Allsång på Skansen 23.6 Hasse Andersson allt ljus på hasse andersson

Tisdag 23.6 är det äntligen dags för sommarens första avsnitt av Allsång på Skansen! Först upp på scenen är Carola, Hasse Andersson och Panetoz.

Panetoz, som består av Pa Moudou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Ismail Badjie och Daniel Nzingavar, var också med i Allsång på Skansen 2014. Just nu är de aktuella med nya singeln Norge.

Det stora genombrottet fick gruppen 2012 med låten Dansa Pausa, som ju passar perfekt som uppvärmning inför kvällens tv-häng.

Hasse Andersson, känd från Kvinnaböske Band, deltog i den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2015 med Guld och gröna skogar. Låten placerade sig på en fjärde plats i finalen.

Carola, för evigt känd för sin vinst i Melodifestivalen 1983 med låten Främling, är en veteran på allsångsscenen. Just nu är Carola aktuell med sommarturnén Det bästa av mig, del 2.

Carola i Moskva 2009
Carola är en av artisterna i Allsång på Skansen 23.6 Carola i Moskva 2009 Bild: Creative Commons CC BY-SA 2.0. Source: Carola. Author: Daniel Kruczynski carola

Allsång på Skansen sänds i Yle Fem kl.21 och på Arenan. I det andra avsnittet, som sänds 30.6, uppträder Norlie & KKV, Måns Zelmerlöw, Sabina Ddumba och Tomas Ledin.

Läs också:
Panetoz älskar Finland
Här är artisterna i Allsång på Skansen
Här kan du uppleva minnen från 2014
Allsång på Skansen