Hoppa till huvudinnehåll

Svenskfinlands bästa gamers

Allmän bild över Assembly 2014 golvet
Assembly 2014 Allmän bild över Assembly 2014 golvet Bild: Yle/Tomas Lindh assmebly 2014

En gameshow för att hitta och kora Svenskfinlands bästa gamergrupp. Fem på webben direktsända speljippon med livepublik, lag som representerar de största orterna i Svenskfinland och underhållande programledare.

Evenemanget spelas in i Vasa, Åbo och Helsingfors och genom att tävla med femmannalag försöker vi hitta och kora de som är bäst på spel i Svenskfinland.

Det gäller nödvändigtvis inte att hitta fem personer som kan spela ett visst datorspel i sömnen, utan den rätta kombination av spelintresserade som har en bredd i det olika kunskaper som krävs i spelen och av deltagarna.

Som Stafettkarnevalen för alla som var dåliga på jumppa... nu blir det e-sportlov hela veckan!

Ett roligt underhållningsspektakel baserat på kända tevespel, intressanta personligheter och tävlingsanda mellan orterna i Svenskfinland. Mera Fångarna på Fortet och Pampas nationaldag än en stream från Counter Strike-finalen på Dreamhack.

Ted Forsström, Svenska Yle, Radio X3M

Vad tycker du om Svenskfinlands bästa gamers?

Tyck till om Svenska Yles övriga programidéer för 2016.