Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobb 88: Bakom kulisserna på en matbutik

Bananer
Bananer Bild: Creative Commons / StockSnap frukt svartvit

Mitt första sommarjobb var i en matbutik. Jag fick jobbet via min mamma som jobbade där.

Första sommaren när var jag 14, och jobbade tills jag var 17. Mina uppgifter var att plocka in varor i hyllorna eller packa in kött i förpackningar.

Jag lärde mig allt om hur en matbutik funkar bakom kulisserna. Det var ett rätt tungt jobb, men krävde inte mycket hjärnverksamhet. Första sommaren var min lön fem euro i timmen. När jag slutade var den 6,20 euro i timmen.
- Johanna, 27.

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Sommarjobbsprojektet är avslutat. Tack till alla som medverkade!