Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobb 89: Den fulla chefen som snodde pengar

minigolf
minigolf Bild: Yle/ Åke Röblom mitt första sommarjobb

Mitt första sommarjobb var på en minigolfplan, min chef kom full till jobbet och snodde pengar från kassan då chefen behövde pengar till utekvällen. Kunderna var oroliga men jag förklarade att det är chefen.

Dagen därpå frågade chefen mig om vart pengarna hade försvunnit då chefen inte kom ihåg sin kvällsvisit.

På samma ställe fick jag alltför låg lön och inga kvälls- eller helgersättningar. Ung och naiv tog jag emot den lön jag fick och var glad att jag ens hade något jobb!
- F, 21.

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Sommarjobbsprojektet är avslutat. Tack till alla som medverkade!