Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobb 90: Svimmade i svinstian

Grisar
Grisar Bild: Seppo Nykänen mitt första sommarjobb

Jag var 13 år då jag skulle sommarjobba i en av min pappas svinstia. Jag skulle sköta om smågrisar och göra andra småsysslor där.

Det var tungt, hett och dammigt och illa lukt. Dessutom råkade jag svimma två gånger samma dag. Efter dagen jag svimmade bestämde jag att jag aldrig mera ska gå tillbaka dit. Nu sju år senare är jag där igen!
- Linda, 20.

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Sommarjobbsprojektet är avslutat. Tack till alla som medverkade!