Hoppa till huvudinnehåll

Titta på BUU-klubben på webben eller via apparna

Pojke tittar på BUU-klubben på mobiltelefon
Om familjen har till exempel en Iphone kan barnet titta på gamla BUU-klubbenavsnitt via applikationen Yle Barnens Arena. Pojke tittar på BUU-klubben på mobiltelefon Bild: Yle/Johanna Törn-Mangs illustrationsbildförbuu

Missade ditt barn BUU-klubben på tv? Här hittar du information om var barnet kan titta på hela program och enstaka inslag efteråt.

BUU-klubben är ett program riktat till barn under skolåldern producerat av Svenska Yle som sänds på Yle Fem varje dag klockan 18. På söndagar sänds BUU-klubben dessutom också klockan 8.30 på morgonen.

Men ditt barn kan också titta på hela BUU-klubbenprogram eller inslag som sänts i BUU-klubben via Yle Barnens Arena eller Yle Arenan. Innehållet läggs oftast ut efter att det sänts på tv.

Titta via applikationer för smarttelefon eller pekplatta

Om du har en smarttelefon eller pekplatta kan ditt barn titta på BUU-klubben via de applikationer som Yle har. Yle Barnens Arena innehåller allt barninnehåll som Yle har rätt att lägga ut på webben. Gratisappen finns att ladda ner för IOS-apparater, alltså Iphone och Ipad, och för Androidapparater. Appen heter Yle Lasten Areena eller Yle Barnens Arena. Appen är tvåspråkig.

Om du har en smarttelefon eller pekplatta med operativsystemet Windows kan ditt barn titta på BUU-klubben via Yle Arenan-applikationen, som finns att ladda ned för Ipad-, Iphone-, Android- och Windows-apparater (installera appen via "Store" på din Windows Phone-mobil). Gratisappen heter Yle Areena eller Yle Arenan. Det är alltså en tvåspråkig applikation som innehåller både vuxen- och barnprogram.

Titta via dator

På webben finns Yles barnprogram samlade i en tjänst som heter Yle Barnens Arena på adressen arenan.yle.fi/barn. Du kan också gå direkt till de svenskspråkiga barnprogrammen för barn under skolåldern eller programmen för skolbarn. Barnens Arena innehåller enbart barnprogram.

På webben kan ditt barn också titta på barnprogrammen via Yle Arenan, som är en tjänst som innehåller både barn- och vuxenprogram. Adressen är arenan.yle.fi.

Ofta frågat om att titta på Barnens Arena och Arenan

Var kan man se gamla barnprogram?

En del av BUU-klubbens serier finns att se på Yle Barnens Arena och Yle Arenan en tid efter sändningen på tv. Av upphovrättsliga skäl är programmen ibland tillgängliga bara under en begränsad tid och endast i Finland. Dessa tjänster finns både på webben och som applikationer för IOS och Android. Arenan finns därutöver för Windows Phone. Med sökordet Yle får du fram alla applikationer som Yle har.

I YLE:s webbaserade arkivtjänst Arkivet finns en del barnprogram från gångna år.

Varför hittar jag inte det BUU-klubbenprogram som jag letar efter?

Precis alla BUU-klubbensändningar går tyvärr inte att titta på via Barnens Arena och Arenan i sin helhet, ibland fattas BUU-klubben från en viss dag. Det beror på att BUU-klubben ibland innehåller serier som Yle inte har webbrättigheter till, och då kan Yle inte automatiskt publicera hela programmet på Barnens Arena och Arenan.

Varför kan jag inte titta på vissa barnprogram utomlands?

Det beror på att Yle av upphovsrättsliga skäl inte har rätt att visa vissa program utanför Finland. Oftast handlar det om utländska program.

Hur länge kan man titta på ett visst BUU-klubbenavsnitt på Barnens Arena och Arenan?

BUU-klubben finns oftast tillgängligt i 30 dagar för att de inköpta serier som ingår i BUU-klubben vanligtvis har sådana visningsrättigheter. I undantagsfall kan programmet visas en kortare tid, om det innehåller någon speciell serie som inte tillåter mer än till exempel 7 dagar. Visningsrättigheterna är en förhandlingsfråga mellan Yle och den som gjort serien.

Vem ska jag kontakta om jag har feedback eller frågor då det gäller Arenan eller Barnens Arena?

Om du har frågor gällande Barnens Arena eller Arenan kan du skicka ett mejl till den svenskspråkiga Arenanredaktionen på adressen arenan.info@yle.fi

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP