Hoppa till huvudinnehåll

Hälsovårdsproblemen i Houtskär är lösta

Houtskärs hälsogård
Liten ljusning för hälsovården i Houtskär då Pargas stad hittat en lösning för sommaren. Houtskärs hälsogård Bild: Yle/Linus Hoffman houtskärs hälsogård

Houtskärsborna kan åtminstone för tillfället pusta ut då Pargas stad har lyckats lösa frågan kring bemanningen på hälsovårdsstationen i Houtskär.

Det säger stadsdirektör Patrik Nygrén till Yle Åboland. Från den 20 juli kommer det att finnas en hälsovårdare på plats i Houtskär.

- Jag är nöjd med lösningen, vilket betyder att vi nu har stängt tre veckor på raken men sedan kan hålla öppet över sommaren, säger Nygrén. Skräckscenariot att inte alls kunna ha öppet har vi lyckats undvika genom omplaceringar av personalen tillsammans med köptjänster.

Enligt Nygrén har det jobbats mycket inom staden för att få till stånd en lösning och nu för tillfället kan Houtskärsborna vara lugna.

- Vi hade hoppats att den inköpta sjukvårdaren skulle ha kunna börja arbeta redan den 13 juli men tyvärr meddelade företaget Metsätähti att man endast kan erbjuda personal med säkerhet från och med den 20 juli, säger vårdchef Ann-Helen Saarinen. Det är beklagligt att vi först gick ut med den 13 juli men nu är datumen som det finns sjukvårdspersonal på plats 20 juli fram till den femte augusti.

Enligt Saarinen fortsätter staden sin rekrytering och har annonserat i tidningarna om lediga platser. Det återstår att se om arbetet bär frukt så att man kunde få en lösning som fungerar också efter den femte augusti.

Läs också