Hoppa till huvudinnehåll

Arnold “Arska” Schwarzeneggers bästa

Det är synd om T-800 när han får ett stålbad
Arnold är tillbaka på den vita duken som Terminatorn. Det är synd om T-800 när han får ett stålbad terminator 2

Terminator-serien började med att leverera två mästerverk. Sen släpptes två filmer som var allt annat än det. I fredags hade den senaste filmen, Terminator Genisys, premiär. Om den levererar eller floppar får ni själva avgöra. Det som många älskar är att Arnold Schwarzenegger än en gång får vara Terminatorn. He’s back.

I helgen kom filmen alla Skynet-hatare väntat på, nämligen Terminator Genisys. Den hade premiär i fredags och är den femte Terminator-filmen i ordningen. Efter att ha fått stå över den fjärde Terminator-filmen, Terminator Salvation, är Arnold Schwarzenegger tillbaka i hetluften som en råbarkad robot. Schwarzenegger, som börjar bli till åren kommen (67 år), har gjort väldigt många framträdanden på vita duken. Därför presenteras nu en topp trea med Arnold Schwarzenegger.

3. Predator (1987)

“Arska” och ett gäng kommandosoldater hamnar mitt i Centralamerikas djupaste djungel på ett räddningsuppdrag. Planen på hur gisslan ska räddas från rebellerna är enkel: in i lägret, ta gisslan och försvinn innan någon märkt något. Det ingen riktigt räknar med är att något skumt står och lurar i skogen. Det blir en ordentlig fight mot utomjordiska filurer där alla skjuter överallt i äkta old school-anda.

Vi har den här filmen och Schwarzenegger att tacka för ett av världshistoriens bästa filmcitat: “Ruuuun! Goooo! Get to the choppaaaa!”


2. The Terminator (1984)

Den första av Terminator-filmerna. Kriget i framtiden mellan Skynet (maskinerna) och människorna har börjat vända till människornas fördel. För att ändra på det här skickar Skynet en robot tillbaka i tiden som ska mörda Sarah Connor (Linda Hamilton). Orsaken till att Sarah Connor står högst på dödslistan, är att hon kommer att föda en son vid namn John Connor. John Connor är mänsklighetens enda hopp och ledare för motståndsrörelsen. För att stoppa Terminatorn, skickar människorna tillbaka Kyle Reese (Michael Biehn) och därmed har Terminator-hjulet börjat snurra.1. Terminator 2: Judgement Day (1991)

Fortfarande en av de bästa filmerna någonsin. I filmen händer lite samma sak som i den första Terminator-filmen, men den här gången är det två maskiner som skickas tillbaka. Nu är Arnold den gode. Hans motståndare är en mycket mera avancerad robot, en T-1000 (Robert Patrick). T-1000 har i uppdrag att mörda John Connor (Edward Furlong), som för tillfället är en tonårsgrabb som tycker om att råna bankomater och åka moped. En spännande film som levererar från början till slut.Nyligen publicerat - X3M