Hoppa till huvudinnehåll

Sommarnatt och Jakobstad nya på Radio Vegas spellista

Mattias Björkas
Mattias Björkas / Vasas Flora och Fauna Mattias Björkas Bild: Soliti vasas flora och fauna

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen börjar spela den här veckan. Denna gång blir det såväl svenska som finlandssvenska toner. Mycket nöje!

Stiftelsen / Vår sommarnatt


Stiftelsens sångare Robert Pettersson hittar man reguljärt i rockbandet Takida. Där sjunger han på engelska, men med Stiftelsen har Robert en möjlighet att även göra musik på svenska. Bägge band är mycket populära i Sverige, men de har ändå något olika publik. Förmodligen eftersom de gör olika sorts musik. Takida är litet åt Nickelback-hållet, medan Stiftelsen närmast gör rockbetonad svensktoppsmusik. Vår sommarnatt är Stiftelsens färska bidrag till avdelningen sommarlåtar.

Vasas Flora och Fauna / Om jag nånsin far till Jakobstad igen


Det är så här man gör coverlåtar. Så de låter som om man själv hade skrivit dem. Originalet heter If I Ever Get to Saginaw Again och är en av de mindre kända låtarna med The Monkees. Men med ny text av Mattias Björkas ger Vasas Flora och Fauna helt nytt liv åt låten. Om jag nånsin far till Jakobstad igen är en av flera höjdpunkter på bandets debutskiva Släkt med Lotta Svärd.

Följ Radio Vega på Spotify:

Läs också

Musik