Hoppa till huvudinnehåll

Favoriterna utklassade sina utmanare – Federer vidare på 67 minuter

Federer enkelt vidare till den andra omgången.
Federer vidare utan några som helst problem. Federer enkelt vidare till den andra omgången. Bild: EPA/Andy Rain wimbledon 2015

I Wimbledon tog både Roger Federer och Rafael Nadal sig enkelt vidare till den andra omgången. Schweizaren Federer utklassade bosniern Damir Dzumhur i tre raka set.

Roger Federer inledde jakten på sin åttonde Wimbledon-titel med en enkel seger i tre raka set över Damir Dzumhur från Bosnien-Hercegovina. Setsiffrorna skrevs 6-1, 6-3 och 6-3.

Matchen varade endast i en timme och sju minuter. Federer bröt bosnierns serve vid fem tillfällen och han hade inga breakbollar mot sig. I den andra omgången möter andraseedade Federer amerikanen Sam Querrey.

Även tiondeseedade Rafael Nadal är vidare till den andra omgången. Spanjoren besegrade den hårtservande Thomaz Bellucci från Brasilien med 6-4, 6-2 och 6-4. Nadal har ännu saker att förbättra i sitt spel då han fick in endast 59 procent av sina förstaservar. Nadal ställs härnäst mot tysken Dustin Brown.

Tvåfaldiga vinnaren förkrossande överlägsen

Petra Kvitova som är regerande mästarinna i Wimbledon övertygade i sin öppningsmatch. Tjeckiskan behövde endast 35 minuter för att slå ut belgiskan Kiki Bertens ur säsongens tredje grand slam-turnering. 25-åringen vann turneringen även 2011.

Kvitova som är seedad tvåa i turneringen vann med setsiffrorna 6-1 och 6-0. Då Kvitova fick in sin förstaserve så vann hon samtliga 22 poäng. Totalt så förlorade hon endast en boll i sin egen servetur. Kurumi Nara från Japan väntar på Petra Kvitova i den anda omgången.

Läs också