Hoppa till huvudinnehåll

Tanka el nu också i Hangö

En bil vid en mackliknande stolpe där man kan ladda elbilar, soligt väder, asfalt.
Laddningsstationen ser ut som en liten mack. På bilden syns en av stationerna i Ekenäs. En bil vid en mackliknande stolpe där man kan ladda elbilar, soligt väder, asfalt. Bild: Ekenäs Energi Ab elbilsladdningsstolpe,Raseborg,Ekenäs

Nu blir det möjligt att ladda sin elbil också i Hangö. En ny laddningsstolpe finns nära Astreahuset vid Berggatan 4, det vill säga mellan gågatan och kyrkoparken i Hangö centrum.

Det är Raseborgs kommunala elbolag Ekenäs Energi och Hangö stad som tillsammans står för stolpen.

Tidigare kostade laddningen inte

Det kostar 20 cent per kilowattimme att ladda bilen i Hangö. Priset är det samma som vid stolpen i Ekenäs. Det motsvarar ett bensinpris på 75 cent per liter, uppger Ekenäs Energi.

Tidigare var det gratis att ladda sin elbil i Ekenäs.

En gul mackliknande stolpe där man kan ladda elbilar, ett betalningskort.
Det går att använda ett kort för att betala för laddningen. En gul mackliknande stolpe där man kan ladda elbilar, ett betalningskort. Bild: Ekenäs Energi Ab betalningskort,Raseborg,Ekenäs

Man kan använda laddningsstolparna i Ekenäs och Hangö antingen med hjälp av en mobilapplikation, med ett kort eller genom att skicka ett sms till stolpen.
Instruktionerna finns uppsatta på stolpen.

Stationen är ansluten till ett närverk som heter Virtapiste. De har också ett dygnetrunt servicenummer (0800-02200) för möjliga problemsituationer.