Hoppa till huvudinnehåll

Tummen upp för shorts på jobbet

Joona Suni.
Joona Suni. Bild: Yle/Louise Lindberg joona suni

Så här klär sig Radio X3M:s redaktion en varm sommardag! Är en svettig dag en godtagbar ursäkt för att ha på sig shorts på jobbet?

I den stundande hettan kan det vara svårt att veta vad man ska lägga på sig för kläder, och särskilt om man ska gå på jobb. Vissa arbetsplatser har strikta klädkoder, medan andra har casual friday varje dag.

Myteriet frågade tidigare om ni tycker att det är okej att ha på sig shorts på arbetsplatsen eller inte, och det skulle visa sig att åsikterna delade sig. En majoritet ger ändå tummen upp för shorts, men många kommenterar även att det beror mycket på arbetsplatsen.

Därför tänkte vi visa er hur vi klär oss på Radio X3M en het sommardag som denna. Redaktionen fick svara på hur de tänker när det kommer till klädval, och var de anser att gränsen går för hur man kan klä sig på jobbet.

André:

André Karring.
André Karring. Bild: Yle/Louise Lindberg klädkod

- Jag måste ha något som är svalt, för jag blir jättelätt varm. Och så vill jag sticka ut! Kläderna ska motsvara min personlighet. Det gör ju att jag tänker mycket på vad jag lägger på för kläder, för jag vill att kläderna ska representera den jag är.

Mathilda:

Mathilda Korpela.
Mathilda Korpela. Bild: Yle/Louise Lindberg mathilda korpela

- Jag tänkte att dom har lovat varmt väder och då vill jag inte svettas när jag ska åka hem, så därför tog jag shorts. Jag har dock strumpbyxor på. Visst tänker jag på vad jag lägger på mig, inte kan man lägga på sig vad som helst! Jag brukar tänka att om du har bara ben, kanske du inte ska ha världens urringning upptill. Man får helt enkelt se till att helheten är anständig!

Joona:

Joona Suni.
Joona Suni. Bild: Yle/Louise Lindberg joona suni

- Jag frågade faktiskt på måndag här på jobbet om det är okej att ha på sig shorts, och då fick jag svaret ja. Så idag ville jag ta shorts på när det äntligen är varmt ute! På mitt förra jobb var det inte okej, och jag tycker att det kanske inte passar sig att ha shorts på alla jobb. Men på det stora hela förespråkar jag en mera avslappnad klädstil! När det kommer till tid, så lägger jag inte jättemycket tid ner på klädval. Men såklart tänker jag på vad jag klär mig i.

Kjell:

Kjell Simosas.
Kjell Simosas. Bild: Yle/Louise Lindberg klädkod

- Jag tog nu en av alla mina t-skjortor, och tänkte att den här har jag inte haft på på länge. Så det fick bli den. Personligen tycker jag inte det har någon skillnad vad man har på sig, inte på mitt jobb i alla fall. Jag tycker alla ska sluta joma om vad folk har på sig, jag skulle heller aldrig joma på nån annans klädsel! Shorts är jätteokej om man frågar mig! Jag har alltid annars shorts på sommaren, men idag blev det långbyxor.

Anna:

Anna Forth.
Anna Forth. Bild: Yle/Louise Lindberg klädkod

- Idag när jag klädde på mig tänkte jag att jag ville ha något som inte är för varmt. Jag tänker nog alltid på vad jag lägger på mig, särskilt om jag vet att jag har möten den dagen eller ska träffa många människor. Då får man tänka lite extra på hur man klär sig. Här på vår arbetsplats tycker jag inte att det finns ett behov av att införa någon klädkod. Man ska klä sig i det man känner sig bekväm i!

Nyligen publicerat - X3M