Hoppa till huvudinnehåll

Många vill påverka Åbo genom telefonen

Flicka använder sin smarttelefon.
Mobilapplikationen Täsä har lockat över 500 Åbobor att diskutera om stadens framtid. Flicka använder sin smarttelefon. Bild: Picjumbo/Viktor Hanacek socialt medium

Mobilapplikationen Täsä har laddats ner över 500 gånger under sin första månad. Genom den kan man ge förslag på hur Åbo ska utvecklas i framtiden.

Tack vare mobilapplikationen Täsä kan den som rör sig i Åbo vara med och diskutera hur staden ska utvecklas. Sedan applikationen lanserades för en månad sedan har över 500 personer laddat ner den.

Applikationen fungerar som ett forum där användarna själva får komma med förslag eller frågor om staden, och också kommentera och ge feedback på det andra skrivit. Åbo stad interagerar också direkt med användarna genom Täsä.

Fram till söndag går det att besöka dem som arbetar med Täsä i ett Pop-up-kontor i köpcentret Forum, om man vill bekanta sig med applikationen eller ställa frågor.

Själva applikationen kommer att vara tillgängligt fram till oktober, och fungerar på finska, svenska, tyska och engelska. Den går att använda med Android, Iphone och Windows.

Läs också