Hoppa till huvudinnehåll

Nu badar Dalsbruk i jazz och sol

Baltic Jazz 2015
Fr.v. Sanna Järf, festivalgrundaren Kaj Kulla, musikern och konferencieren Lars Lystedt med sin fru Sigbritt, Jenni Lindroos och verksamhetsledaren Emmi Väärä. Baltic Jazz 2015 Bild: Yle/Nicke Packalén baltic jazz 2015

Dalsbruk välkomnar årets Baltic Jazz med strålande sommarväder. Årets festival är den 28:e i ordningen.

Det var Dalsbrukborna Magi och Kaj Kulla som startade evenemanget år 1987. Festivalen har vuxit under årens lopp men ändå strävat efter att bevara den ursprungliga stämningen.

Bland årets artister märks till exempel KAJ, Wentus Blues Band, Timo Lassy Band, Leroy Jones & Spirit of New Orleans, Ostrobothnian Jazz Sextet som spelar musik av Astor Piazzolla, samt Åbolands Kammarkör som framför musik av Manhattan Transfer. Och naturligtvis den konstnärlige ledaren Antti Sarpila som uppträder i flera olika sammansättningar.

Som konferencier fungerar den 89-årige svenske jazzmusikern Lars Lystedt, som själv har grundat ett flertal festivaler och också fungerat som Sverige-korrespondent för den anrika jazztidskriften Downbeat i tre decennier.

Festivalen pågår ända fram till söndagen den 5 juli.

Läs också