Hoppa till huvudinnehåll

Podcastpremiär!

Annu Lilja, filmklippare i New York
Annu Lilja har uppträtt med sitt metalband på den legendariska rockklubben CBGB. Annu Lilja, filmklippare i New York Bild: Annu Lilja annu lilja

Fanfar! Det är dags för premiär för min podcast som jag pretentiöst nog döpt till "Möten i New York".

New York (och hela USA för den delen) kryllar av intressanta människor som har rötter i Svenskfinland. Jag funderade länge hur jag kunde få deras röst hörd. Till slut kom jag fram till att en podcast är det enklaste och kanske bästa sättet.

Först ut är filmklipparen Annu Lilja. Annu är en av de mest spännande personer jag har träffat under mitt år i USA. Hon jobbar som som filmklippare i Brooklyn och hon har bland annat medverkat i filmer som visats på TV-kanalen HBO. Dessutom lirar hon i ett metalband och hon upplevde från första parkett den rockboom i New York som vid millennieskiftet lyfte fram band som The Strokes och TV on the Radio.

Klicka på länken nedan om du är nyfiken på hur hon hamnade i New York och hur hennes vardag ser ut.

För övrigt så hoppas jag att ni tipsar mig på intressanta finlandssvenska personligheter som bor i New York och som kunde vara lämpliga intervjuobjekt för kommande podcastavsnitt.