Hoppa till huvudinnehåll

Stugägare i Fennovoima-område får vänta

Stuga vid Hanhikivi-området i Pyhäjoki, där Fennovoima är i färd med att bygga kärnkraftverk.
Stuga vid Hanhikivi-området i Pyhäjoki, där Fennovoima ska bygga kärnkraftverk. Stuga vid Hanhikivi-området i Pyhäjoki, där Fennovoima är i färd med att bygga kärnkraftverk. Bild: Timo Sipola / Yle hanhikivi

Den frivilliga stugförsäljningen i Hanhikivi-området i Pyhäjoki, där Fennovoima ska bygga kärnkraftverk, har skjutits upp med några veckor.

- Vi söker en lämplig dag för att sköta markaffärerna under de kommande veckorna, säger Fennovoimas utvecklingschef Karri Huusko.

Enligt Huusko beror uppskjutningen av affärerna bland annat på de Fennovoima-anställdas semestrar.

Ralf Rehnberg, som är stugägarnas intressebevakare, säger i sin tur att de stugaffärer som planerats för i dag skjöts upp främst på grund av Fennovoimas situation.

Rehnberg uppger att nästan hälften av stugägarna är färdiga att sälja till det pris som Fennovoima erbjudit. Sex stugägare har ändå skickat ett brev till bolaget där de vill ha svar på vad som händer med stugorna i fall hela Pyhäjoki-projektet läggs ner.

Efter att det kroatiska energibolaget Migrit Solarna Energija kom med i Fennovoima-projektet är man nu för första gången i en situation där hela projektet kan komma att läggas ner.

Läs också