Hoppa till huvudinnehåll

Ola Salo: ”Riktigt klantigt av Günther”

Ola Salo.
Ola Salo backar Zara Larsson. Ola Salo. Bild: Yle/Louise Lindberg ruisrock 2015

När Ola Salo intervjuades på Ruisrock blev det tal om tjafset med Zara Larsson och Günther. Även Ola Salo ställer sig bakom #backazara, och menar att hennes kaxighet inspirerar.

Zara Larsson är en ”fjortisbrud” som kommer med ”en massa tjafs”, skrev artisten Mats ”Günther” Söderlund på Facebook. Sedan dess har många slutit upp bakom Zara Larsson under taggen #backazara, bland annat vår egen Catariina Salo. På Ruisrock kommenterar Ola Salo bråket för X3M:

- Det var ju riktigt klantigt av honom.

Ola Salo.
Ola Salo. Bild: Yle/Louise Lindberg ruisrock 2015

Ola Salo konstaterar att det är sällan som det bråkas offentligt bland svenska artister.

- Svenskar är ju inte så jätteförtjusta i konflikter och därför blir det väldigt sällan öppna beefar mellan artister. Det kan ju vara lite tråkigt. Samtidigt så vet man att man vinner aldrig någonting på att vara taskig mot någon och det slår alltid tillbaka mot en själv. Det tror jag de flesta vet, säger han.

Möjligtvis hör Günther inte till dem. Efter hans Facebook-utbrott mot Zara Larsson har många artister – från Marit Bergman till Refused – valt samma sida: Zaras. Ola Salo sällar sig till dem.

- Jag menar, det som hänt nu mellan henne och Günther… Det är nog ganska typiskt att en sådan här föredetting som Günther sitter och är bitter och skriver något sådant och det är verkligen otroligt klantigt att hoppa på en ung tjej som faktiskt bara har sagt något väldigt välformulerat och vettigt. Jag tycker hon är fantastisk. Hon är så otroligt orädd och kaxig och det är inspirerande för oss andra, säger Ola Salo.

Skrev en egen symfoni

Han känner igen sig i Zara Larsson från när han själv var yngre.

- Det är någonting när man är i 16-17-års åldern. Då trodde jag verkligen att jag kunde allt. Jag visste hur allting hängde ihop och jag hade verkligen en helt obegränsad syn på mig själv. Det där tappar man ju väldigt lätt, och en del av det är mognad och en del av att tappa det är också resignation. Jag har ju hela livet försökt hålla liv i den där kaxigheten och hybrisen som jag hade, fast försökt mogna ändå. Det är en balansgång, men det får man jobba på varje dag.

Ola Salo.
Ola Salo. Bild: Yle/Louise Lindberg ruisrock 2015

Ola Salo kommer speciellt ihåg en grej som visar på den totala oräddheten.

- När jag var i den åldern så skrev jag en symfoni utan att kunna noter.

Har du kvar den?

- Javisst, den blev jättebra! Men det är ganska häftigt att man i den åldern kan gå på vattnet för att man tror att man kan det. Det är just den känslan jag byggt min musik och spelningar kring och det är den känslan jag vill att folk ska ha med sig när de går hem. En känsla av att tillvaron är full av obegränsade möjligheter.