Hoppa till huvudinnehåll

Äntligen medalj för England

England firar VM-bronset
Det var en stor medalj, och en stor seger för de engelska damerna. England firar VM-bronset Bild: Dan Riedlhuber / EPA / All Over Press dam-vm

Englands damlandslag skrev historia genom att ta VM-brons. Medaljen var de engelska damernas första någonsin i VM-sammanhang, och de bärgade den genom att besegra det tyska landslaget, också det för första gången någonsin.

Bronshjälte i det engelska laget blev Fara Williams, som fick sätta den straff som gav England en 1-0-seger över Tyskland efter förlängning. Bronsmatchen stod 0-0 vid full tid, men tack vare straffmålet vann England med 1-0.

Det var första gången någonsin som det engelska damlandslaget i fotboll besegrade Tysklands dito, trots att man möttes för första gången för hela 31 år sedan och hade spelat 20 inbördes möten före årets VM-bronsmatch.

Englands damer hade aldrig heller tagit en medaljplacering över huvud taget vid fotbolls-VM, och det är faktiskt 49 år sedan de engelska herrarna tog sin enda medalj genom tiderna - guld i hemma-VM år 1966.

VM-finalen spelas natten till måndag i Vancouver. Då möts USA och Japan,

Läs också

Nyligen publicerat - Sport