Hoppa till huvudinnehåll

Camilla Back: Mina trillingsyskon betyder allt för mig

Camilla Back är en av Vegas sommarpratare 2015
Camilla Back är en av Vegas sommarpratare 2015 vegas sommarpratare 2015
Camilla Back från Solf var tyst och blyg när hon gick i skolan. Då kunde hon inte föreställa sig att hon skulle stå inför världens blickar på en scen i Kanada och ta emot en pokal i bikinifitness.

Trillingar

Världsmästerskap i fitness är inte det enda ovanliga med Camilla. Hon är även en i trillingskaran Back. Alla trillingarna har dessutom varsin FM-medalj i fitness.

- Våra föräldrar och även mormor stöder oss helhjärtat, men mormor förstår sig nog inte på fitnessgrenen, skrattar Camilla.

- Förr i världen, om någon tog en extra löprunda, undrade man på landet om de inte hade jobbat tillräckligt under den dagen.

Inspirerad av syskonen

Camilla blev inspirerad av fitness genom sina syskon. Sara har alltid varit utpräglad tävlingsmänniska. Robert var en tanig kille när han var liten, men i tonåren upptäckte han gymmet och blev blixtförälskad. Han hade hittat sin grej.

- Min väg var inte lika självklar, säger Camilla. Jag tyckte om att måla och rita som barn och överförde det estetiska intresset till kosmetologin, där jag får skulptera med färger.

Trillingarna Back.
Trillingarna Back. Trillingarna Back. trillingarna back

TV-maskör till vardags

Camilla jobbar till vardags som make up-artist och maskör, bland annat för tv-programmet Strömsö.

- Jag upptäckte i gymmet att man kunde skulptera kroppen genom medveten träning. Det kändes roligt. För mig var det mera en lek. Jag hade nog ambitioner att tävla, men siktade inte på att vinna. Att få en bronsmedalj i världsmästerskapen i fitness i Kanada 2014 kändes helt otroligt.

En riktig idrott

Glansbilden av fitness är glittriga bikinin, make up och höga klackar. Den här utstyrseln bärs en eller två dagar om året när resultatet av många månaders hårt arbete i gymmet visas upp.

- Ibland får man höra kommentarer som låter förstå att det här inte skulle vara en idrott. Men det riktiga arbetet sker i träningskläder och gymnastikskor varje dag både i gymmet och i naturen. Man lever hälsosamt och sover ordentligt.

Trillingsyster Sara överlämnade pokalen när Camilla Back vann FM guld.
Trillingsyster Sara överlämnade pokalen när Camilla Back vann FM guld. Trillingsyster Sara överlämnade pokalen när Camilla Back vann FM guld. Bild: Copyright: Tommi Mankki bikinifitness

Familjen betyder mycket

Det som ändå betyder mest för Camilla är familjen och syskonskapet. Att alla tre syskon har nått så långt beror kanske på att de sparrar och stöder varandra. Hela familjen är alltid med på allas tävlingar. När Camilla vann guld i FM och kvalade in till VM en vecka senare hade hennes mamma redan för länge sedan ordnat med semester och beställt biljetter till Kanada.

Den här musiken spelar Camilla Back i sitt sommarprat:

Camilla Back sommarpratade i Yle Radio Vega den 6 juli kl 10.05 och 18.03. Du kan också lyssna på henne via Yle Arenan.

Här hittar du Vegas Sommarpratare 2015

Läs också

Nyligen publicerat - Vega