Hoppa till huvudinnehåll

Dansband möter proggkung på Radio Vegas nya spellista

Lasse Stefanz
Lasse Stefanz Lasse Stefanz Bild: Lasse Stefanz lasse stefanz

Här presenterar Radio Vega de nya låtar som kanalen börjar spela denna vecka. Det blir såväl reggae på skånska som en förvånansvärt mogen ung stämma. Mycket nöje!

Helt Off ft. Timbuktu / Borsta


Peps Persson visade redan på 1970-talet hur väl den skånska dialekten passar till den gungande reggaen. Det skånska reggaebandet Helt Off bevisar att den kombinationen fortfarande fungerar hur bra som helst. Helt Off gästas ofta av svenska hip-hopartisten Timbuktu och så även här. Borsta finns på Helt Offs nya platta Riktig Riktig som kommer 21:a augusti.

Nicky William / Future Lover


Det är svårt att tro att denna mogna sångstämma tillhör en blott 19-årig yngling från Oxelösund i Sverige. Singer/songwritern Nicky William är definitivt ett namn att lägga på minnet. Och för den som tror att Nicky William är ett påhittat artistnamn kan vi berätta att hans fullständiga namn är Jan Nicky William Åslund.

Lasse Stefanz med Mikael Wiehe / Leva tills jag dör


Stadsbor i Sverige har ingen aning om hur himla stora Lasse Stefanz är ute på landsbygden. Att kalla dem för legendariska inom sin dansbandsgenre är verkligen ingen underdrift. På samma sätt som Mikael Wiehe kanske är det mest kända namnet från den progressiva musikrörelsen. När dessa två stora krafter nu valt att komma samman blir resultatet en garanterad hit. Texten till Leva tills jag dör är skriven av Mikael Wiehe och låten finns på Lasse Stefanz nya skiva Whiskey Barrel.

Nina Andersson / Sommar i byn

Nina Andersson
Nina Andersson Nina Andersson Bild: Privat visor

Sångerskan Nina Andersson från Jakobstad är aktuell med nya låten Sommar i byn. Tyvärr finns den i skrivande stund ej i digitalt format, så vi kan dessvärre inte länka till den här. Men den är jättefin ändå. Annars skulle vi inte spela den.

Följ Radio Vega på Spotify:

Musik