Hoppa till huvudinnehåll

Glaciärer och modekultur

I det elfte och sista avsnittet av Mitt nya land får vi bekanta oss med bland annat glaciärerna på Island, modekulturen i Italien och en filmstjärna i Chile.

Vi inleder det sista avsnittet på Island. Christoffer har stämt träff med Harpa Groiss, som arrangerar glaciärturer på Langjökull, Islands näst största glaciär. Det blir en upplevelse som pendlar mellan absolut tystnad och öronbedövande motorljud.

I Rom är Freja på trendspaning. Italien är känt för de stora modehusens produkter, men det visar sig rätt snart att italienarna är mer intresserade av god stil än av de stora, kända och dyra märkena. Antonio Venece är vår guide i Roms modevärld.

Ingrid bjuder på en australiensisk naturupplevelse. Vi lämnar Guldkustens vågor och åker inåt land, till nationalparken Lamington. Lachy O´Neill är vår guide i regnskogen.

Resan fortsätter till Chile där vår korrespondent Katarina får uppleva lite stjärnglans och glamour. Hon tillbringar en dag med filmstjärnan Ariel Levy och blir samtidigt intervjuad i en chilensk talkshow.

Vi avslutar säsongens sista avsnitt i London. Vår korrespondent Kim drömmer om att kunna livnära sig som journalist i framtiden. Han träffar en person som gjort den resa som han själv drömmer om att göra. Charlotta Buxton är en finländsk journalist i London som lyckats hitta balans och lugn i en av världens mest karriärsfokuserade städer.