Hoppa till huvudinnehåll

Magnus Silfvenius vill lyckas i L.A.

Att lyckas i L.A.
Att lyckas i L.A. Bild: Skärmdump att lyckas i la

Hur ska man som finländare lyckas i L.A.? Ett leende på läpparna är åtminstone en bra början, menar Magnus Silfvenius Öhman.

I och med premiären för Magnus Silfvenius Öhmans serie Att lyckas i L.A. ringde Stiftelsen upp honom för att ta reda på just det: hur lyckas man där borta? Om du är från Norden tycks du redan vara på god väg.

- Det är superhett att vara från Norden! Man kan rida på den vågen. Om man vill ägna sig åt nöjesbranschen har du speciellt som svensk fördel, och när det kommer till Finland så har de kanske det tyngsta ryktet inom teknik.

Grovt indelat får alltså Sverige sköta nöjet, och Finland tar hand om tekniken. Varför ser det ut så här egentligen?

Magnus Silfvenius Öhman
Magnus Silfvenius Öhman Bild: Five Corners hjärtevänner säsong 2

- Det finns så mycket talang i Finland, men samtidigt något i den finska folksjälen som förbjuder att visa den. Och det är synd, för de har så mycket att erbjuda världen.

Ett leende på läpparna

Men om just du vill lyckas någonstans utanför Sverige har Magnus några heta tips:

- Sätt ett leende på läpparna, se livet som ett äventyr, ta en chans och var inte rädd för någonting. Ge dig ut i världen och kör om du har en dröm!

I Att lyckas i L.A. får vi bland annat möta artisten Sahandra, skådespelaren Nina Sallinen och Per Blanken som är chefsproducent för American Idols. Avsnitten är tre minuter långa, och den gemensamma nämnaren är att alla ger sig på samma dröm: att lyckas i L.A. Däremot är det kanske inte exakt det serien handlar om.

- Jag skulle säga att serien nödvändigtvis inte handlar om L.A., men den utspelar sig i L.A. Det här handlar egentligen om hur du når dina drömmar och vad du kan göra för att nå dit.

Saara – Hashtag grateful:

Här kan du kolla det första avsnittet i serien Att lyckas i L.A.. Så här säger Magnus om avsnittet:

- Så jäkla roligt att träffa Sara Forsberg (artistnamn Saara men mer känd som Smoukahontas)! Tänk att hon bara för ett år sedan satt i en butikskassa i Jakobstad och idag är hon en signad artist. Jag tror inte Saara själv riktigt fattar hur snabbt allting har gått. Bara dagen innan hade hon suttit på ett kontor och hört HBO prata om att göra en tv-serie runt henne. Sjukt. För ett år sedan hade jag ett eget tv-program på Yle Fem. Idag är jag arbetslös. Det är klart att ett sätt att nå framgång på är att posta ett fantastiskt roligt videoklipp på Youtube men det Saara fick mig att förstå är att om man inte också är tacksam för det man fått så är det kanske lite bortkastat.

Resten av avsnitten hittar du på Arenan.

Nyligen publicerat - X3M