Hoppa till huvudinnehåll

Varmkorv boogie

Svartvit bild på hand som håller i hotdog och ketchupflaska.
Svartvit bild på hand som håller i hotdog och ketchupflaska. Bild: Yle/Catariina Salo hotdog

"Mitt första sommarjobb fick jag då jag var 14 tillsammans med mitt lag för att samla in pengar inför en turneringsresa.

Eftersom att det var min pappa som fixade jobbet till oss, jobbade jag där även utan mitt lag i flera år efter det. Vi gick runt i publiken och sålde godis samt hotdogar, fast egentligen tror jag att alla gubbar som kommit dit för att se fotboll bara tyckte vi var i vägen.

Att jobba som hotdog-försäljare var det roligaste jobbet jag haft, för jag fick jobba tillsammans med mina kompisar och dessutom se på en massa snygga fotbollsspelare!"

- Jasmin, 21 år

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Sommarjobbsprojektet är avslutat. Tack till alla som medverkade!