Hoppa till huvudinnehåll

Nedervetil redo för SFI-mästerskapen

André Forsström och Pia Björkqvist
André Forsström och Pia Björkqvist. André Forsström och Pia Björkqvist Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist andré forsström

Under veckoslutet samlas den finlandssvenska friidrottseliten i Nedervetil för att göra upp om medaljerna i SFIM. Efter många talkotimmar är nu IF Åsarna redo att arrangera mästerskapen.

- Vi börjar nog vara redo, visst har vi ännu lite att göra men allt går enligt tidtabellen. Stora saker som läktaren är klar så det är bara lite finslipningar kvar, säger André Forsström som är ordförande i organisationskommittén.

Löpbanor och läktare
Läktaren väntar på besökare. Löpbanor och läktare Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist nedervetil

Att få mästerskapen att rulla kräver mycket arbete och totalt kommer ungefär 160 funktionärer att arbeta med tävlingarna. Förutom friidrott så kommer också SFI-mästerskapen i bänkpress att ordnas under helgen.

- Under de senaste veckorna har vi mer eller mindre bott här på Idrottsplan, jag vågar inte säga hur många timmar vi har lagt ner på det här, säger Pia Björkqvist som är ordförande för IF Åsarna.

Talko pågår
Talkojobb pågår. Talko pågår Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist nedervetil

Hoppas på strorpublik

Ungefär 450 idrottare från hela Svenskfinland kommer att tävla och bland de anmälda hittas bland annat Karin Storbacka, Pyry Niskala, Erik Back, Zenitha Eriksson, Otto Ylöstalo, Mikaela Löfbacka och Tomas Söderlund.

- Några av de riktigt stora stjärnorna som finns inom SFI är inte med men nog väldigt många som är i landseliten, säger André Forsström.

Arrangörerna hoppas nu att publiken ska hitta till tävlingarna som pågår under hela lördagen och söndagen.

- Mer och mer börjar folk intressera sig för tävlingarna och man börjar kanske inse att det är större än vad man trodde. Mycket beror ju också på vädret men jag tror nog att det blir bra med publik, säger Pia Björkqvist.


Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten