Hoppa till huvudinnehåll

Podcast: Från Nedervetil till USA

Minna Leigh och Chriso Vuojärvi
Jag träffade Minna Leigh i våras i Los Angeles. Minna Leigh och Chriso Vuojärvi Bild: Yle / Christian Vuojärvi leigh

Torsdagen den 15 juli är Nedervetilbördiga Minna Leigh sommarpratare på Radio Vega. Jag hade den stora glädjen att träffa henne i samband med en arbetsresa till Los Angeles.

Minna har bott nästan 20 år i USA och hon jobbar som lärare. Bara för några dagar sedan flyttade hon till Phoenix men vårt samtal kretsar till stor del kring hennes många år i Los Angeles.

I det andra avsnittet av min podcast "Möten i New York" avslöjar hon hur det kommer sig att hon på 90-talet vågade ta det stora steget över Atlanten (spoilervarning: kärleken spelade en viss roll) och hur hon numera trivs i USA.

- Det var ett stort kliv mot att bli självständig och jag växte jättemycket under de första åren. Det var svårt många gånger men jag har glömt det och nu fungerar det mesta. Vädret är fantastiskt och man har en känsla att det går för sig att pröva på nya saker. Man får en vindpust av den kreativa sidan som flyter genom staden, säger hon.

Hör också hennes tankar om skillnaderna mellan skolan i Finland och USA samt hennes tips till alla er som planerar eller hoppas att besöka Los Angeles någon dag.


Minna Leigh producerar också en egen podcast. Den hittar ni här.