Hoppa till huvudinnehåll

Spanjorska klar för final efter paus på 19 år

Muguruza är klar för sitt livs första grand slam-final.
Den 21-åriga Muguruza får spela final på lördag. Muguruza är klar för sitt livs första grand slam-final. Bild: AFP / Lehtikuva wimbledon 2015

Spaniens Garbine Muguruza är klar för sin första grand slam-final. I semifinal besegrade hon Polens Agnieszka Radwanska med 2–1 i set.

Muguruza som är seedad tjugonde i turneringen vann första set med 6–2 och ledde det andra med 3–1. Sedan fick Radwanska ordning på sitt spel och vände och vann det med 6–3. I tredje set var 21-åriga Muguruza bättre med 6–3 och tog sig vidare till final som första spanjorska i Wimbledon sedan 1996.

För 19 år sedan var Arantxa Sanchez-Vicario i final men förlorade åt Steffi Graf. 1994 kom den senaste spanska damsegern då Conchita Martinez besegrade Martina Navratilova i finalen.

Garbine Muguriza spelar på lördag sin första grand slam-final. Före årets Wimbledon-turneringen hade hon inte tagit sig längre än den andra omgången i London. I de Franska öppna har spanjorskan som är född i Venezuela tagit sig två gånger till kvartsfinal.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport