Hoppa till huvudinnehåll

Att lyckas i L.A.: Mikko - Just show up

Att lyckas i L.A.
Att lyckas i L.A. Bild: Skärmdump att lyckas i la

Mikko Setälä är chef för det amerikanska Roviokontoret i L.A., och hans hetaste tips för att lyckas i staden är: just show up.

När jag ska träffa Mikko Setälä så är jag sen. Det är alldeles för tidigt på morgonen för mig och jag är fortfarande yrvaken när vi skakar hand.

Mikko är chef för det Amerikanska Roviokontoret i Los Angeles. Och det är på grund av det uppdraget som han och hans familj flyttade hit till Kalifornien. Hans jobb verkar huvudsakligen gå ut på att släcka bränder och vara överallt samtidigt – i både kalifornisk och finsk tid. Vi träffas tidigt därför att han måste ha kontakt med det finska kontoret och när klockan är 7 på morgonen i L.A. så är klockan redan 17 i Finland.

Jag gillar Mikko, han tar inte stress för något, verkar det som. Medan jag, svettig, sätter upp kameror och sådant i panik för att jag var sen, så tar han det lugnt. Han menar att jag redan klarat av en av de viktigaste sakerna för att lyckas i Los Angeles – I showed up.

Text: Magnus Silfvenius Öhman

I Att lyckas i L.A. får vi möta ett gäng nordbor som bor i L.A. Avsnitten är tre minuter långa, och den gemensamma nämnaren är att alla ger sig på samma dröm: att lyckas i L.A.

Hela serien hittar du på Arenan.

Nyligen publicerat - X3M