Hoppa till huvudinnehåll

MTV: Kallio och Tallinder nära TPS

Tomi Kallio i elden vid VM 2006.
Tomi Kallio har vunnit flera VM-medaljer med Finland. Tomi Kallio i elden vid VM 2006. Bild: EPA / All Over Press tomi kallio

Förra säsongens flopplag TPS ser ut att få ett starkt – och väldigt erfaret – lag på benen inför kommande ishockeyligasäsong. Tomi Kallio och Henrik Tallinder är nära en flytt till Åboklubben, skriver MTV Sport.

Kallio har övervägt att avsluta sina långa karriär men säger nu till MTV Sport att han troligen fortsätter.

– Jag har fått en känsla att jag skulle vilja spela åtminstone en säsong till, säger Kallio och fortsätter att TPS hela tiden varit förstaalternativet.

– Månne inte vi fortsätter förhandlingarna med TPS så småningom, avslöjar yttern.

Henrik Tallinder, Buffalo Sabres, 2008.
Även Henrik Tallinder (t.v.) är på väg till Åbo. Henrik Tallinder, Buffalo Sabres, 2008. Bild: EPA / All Over Press tallinder

Kallio tog SHL-guld med Växjö Lakers i våras och meddelade efteråt att han efter tolv år i Sverige planerar att åka hem till Finland och Åbo.

Nu har 38-åringen funnit motivation att fortsätta hockeykarriären i moderklubben där han vann två FM-guld åren 1999 och 2000.

Också Tallinder på väg till Åbo

MTV Sport uppger också att TPS är nära ett kontrakt med Henrik Tallinder.

Den 36-årige svenskbacken har gjort elva säsonger i NHL men höll den förra säsongen till i AHL och den schweiziska ligan.

Tallinder firade före flytten till Nordamerika ligaguld med TPS våren 2001 och fortsätter enligt MTV karriären antingen i Åbo eller i Stockholm med AIK.

TPS, som slutade nästsist i ligan förra säsongen, har tidigare värvat bland annat Eric Perrin, Dave Spina och Harri Tikkanen, men tappar däremot sannolikt Mikko Rantanen.