Hoppa till huvudinnehåll

Ett brev till USA:s nationalgren

Baseballmatch i USA
Baseballmatch i USA Bild: Yle / Christian Vuojärvi baseball

Kära Baseball,

Det är inte du. Det är jag. Som vanligt.

Men du skall veta att jag försökte. Jag försökte bli kär i dig. I ett par repriser till och med. Det gick inte.

Jag blev småförtjust då jag för åtta år sedan besökte klassiska Fenway Park i Boston och såg matchen mellan Boston Red Sox och Tampa Bay Stingrays. Den förtjusningen svalnade emellertid fort.

Jag gjorde ett nytt, men dessvärre halvhjärtat, försök då jag i fjol flyttade till USA. Förutsättningarna var ju lovande. Jag, en bänkidrottare av rang, flyttar till USA – basebollens moderland.

Och visst, finalserien mellan San Francisco Giants och Kansas City Royals hade sina stunder. Men då den pågående säsongen sparkade i gång fanns det inte längre något glöd i mitt idrottshjärta för dig.

Du undrar kanske vad du gjorde fel? Jag har rannsakat mig själv och kommit fram till att tempot i matcherna är för långsamt i mitt tycke.

Dessutom har jag svårt för den oändligt långa grundserien. Att varje lag spelar 162 matcher per säsong leder till en urvattnad serie. En seger eller en förlust spelar inte så stor roll.

Senast jag var på match var publiken ivrigast i samband med en löptävling mellan maskotarna. Det tycker jag att säger en del.

Öppna Instagram-inlägget

Se ändå inte mitt beslut som definitivt. Jag gör inte slut med dig. Jag tar bara en paus. Vi ses igen i höst då slutspelet inleds. Vem vet, kanske vi hittar varandra då.

Till dess – sköt om dig!