Hoppa till huvudinnehåll

Dansa dig svettig till Dynamo

Närbild på Axel Brink
Axel Brink är Disco i mitt hjärta. Närbild på Axel Brink Bild: Andrei Palomäki axel brink

Den som någonsin dansat sig svettdrypande utmattad till The Smiths eller Depeche Mode på Dynamo i Åbo ska spetsa öronen och putsa brillorna. Här kommer nämligen en hyllning till indiebaren, i äkta 1980-talsanda.

Disco i mitt hjärta, alias Axel Brink, har gjort en kärleksförklaring till sin favoritnattklubb. Naturligtvis har låten ett sound som direkt skulle gå hem hos klientelet på Dynamo. Själv säger han också att han aldrig haft en dålig kväll på sagda ställe.

Låten Dynamo är den första av två singlar på D.I.M.H.:s debutalbum, No hit singles, som kommer ut i höst.

Fortsätter Axel i samma stil kan vi vänta oss mera synthpop och pretentiöst intetsägande videor. Bara namnet på den nya plattan osar indiemelankoli. Och vi älskar det, så klart.

Tips till en varm sommarkväll: ta en roadtrip till Åbo och besök Dynamo. Gå fram till dj:n och önska låten med samma namn, vem vet, kanske du snart finner dig hoppande till Disco i mitt hjärtas svåra syntmelodier.
Videon till Dynamo är regisserad av Andrei Palomäki och beksrivs som “fulsnygg” av artisten själv.