Hoppa till huvudinnehåll

Saloskytten misstänkt för dråpförsök

Centrum av Salo
Incidenten ägde rum i Salo centrum på torsdagen. Centrum av Salo Bild: YLE/Nora Engström salo centrum

Mannen som avlossade ett skott vid busstationen i Salo på torsdag eftermiddag är misstänkt för bland annat dråpförsök och skjutvapenbrott.

Mannen har erkänt till att ha avfyrat vapnet men nekar till att han hade för avsikt att skada någon.

Skottlossningen ägde rum vid busstationen på Vilhonkatu i Salo strax efter klockan 13 på torsdagen. En ung man rörde sig med sin pistol mot två män från annan ort som befann sig inne i köpcentret vid busstationen. Båda flydde ut ur centret och i det skedet hade pistolmannen avfyrat ett skott mot männen utan att träffa.

Den beväpnade mannen avlägsnade sig sedan från platsen tillsammans med sitt sällskap i en bil. Polisen grep gärningsmannen senare under eftermiddagen då han var hemma med sin far. Det visade sig senare att vapnet var olagligt. Mannen och hans far begärs häktade.

Vittnen till skottdramat ska kontakta polisen i Salo.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland