Hoppa till huvudinnehåll

Borgåkatter på Gymnaestrada

Elin Henriksson och Trude Gabrielsson från Borgå gymnastikförening
Trude Gabrielsson och Elin Henriksson deltog i Gymnaestrada 2015 Elin Henriksson och Trude Gabrielsson från Borgå gymnastikförening Bild: Yle / Fredrika Sundén trude gabrielsson

Tretton katter i olika åldrar ställde sig på Borgbackens scen under det stora internationella gymnastikevenemanget Gymnaestrada i Helsingfors.

- Det har nog skapat minnen för livet, berättar Trude Gabrielsson och Elin Henriksson från Borgå gymnastikförening. Då man dansar i öppningsceremonin för 20 000 åskådare med bland andra president Tarja Halonen i publiken så känns det nog fint.

Katter på hett golv

- Vi uppträdde två gånger på Borgbackens scen, berättar tjejerna. Det var egentligen två dansgrupper som slagits samman för evenemanget och vi dansade till musik från musikalen Cats. Vi var nog helt fullt utstyrda med svans och allt, skrattar Trude Gabrielsson.

Den ena föreställningen var dock aningen problematisk.

- Golvet var av någon sorts plast och solen gassade på det hela dagen så det blev helt jättehett. Då kunde vi inte dansa barfota utan måste ha joggingskor på oss. Det blev inte riktigt lika smidigt, berättar Elin Henriksson.

Kända låtar gick hem

- Men det var nog jätteroligt och bra stämning, säger gymnasterna. Folk visste inte om att det var Gymnaestrada så det blev överraskade. Det att vi hade kända låtar från en känd musikal gick hem hos publiken, berättar Gabrielsson.

- I övrigt var det ganska lite dansprogram, berättar Trude Gabrielsson. De flesta gjorde olika gymnastiknummer med otroliga volter, berättar tjejerna.