Hoppa till huvudinnehåll

Lön och arbetstid vanligaste problemen för sommarjobbare

Det är inte alltid lätt för unga att förtjäna egna pengar.
Det är inte alltid lätt för unga att förtjäna egna pengar. Bild: Marianna Bagge och Linda Tuppurainen veckans skola

Har man som sommarjobbare rätt till söndagstillägg? Och vad gör man om arbetsgivaren avbokar arbetsturer för att det regnar? Det är frågor som hjälplinjen för sommararbetare kan svara på.

Varje sommar svarar Sommarjobbarinfo (på finska Kesäduunari) på hundratals frågor som handlar om problem på sommarjobbet.

Både unga och vuxna ringer in

En stor del av de som ringer in till Sommarjobbarinfo har frågor om löner eller arbetstider, säger Rina Knape som är hjälplinjens rådgivare.

I början av sommaren undrar speciellt många om de har fått tillräckligt betalt för sitt arbete. Många blir besvikna när de märker att de får en lägre lön för att de är praktikanter eller studerande, säger Knape.

Knape svarar också på oroliga föräldrars samtal, som ringer för att fråga om sina barns arbetsförhållanden.

En direkt lösning på alla problem kommer inte bara av ett samtal till Sommarjobbarinfo. Hjälplinjen kontaktar till exempel inte arbetsgivarna men i stället kan de ge råd åt uppringaren vad hen kan göra själv.

Peter Westerlund i Lilla Chokladfabriken
Peter Westerlund har anställt 10 sommarjobbare i år. Peter Westerlund i Lilla Chokladfabriken Bild: Yle peter westerlund

Unga vågar inte alltid fråga hjälp

Lilla Chokladcafe är ett nyöppnat kafé i gamla stan i Borgå. Där säljs bakverk och choklad från Lilla Chokladfabriken som finns vägg i vägg.

I år finns 10 sommarjobbare på plats i fabriken och kaféet. Många är under 18 år. Peter Westerlund gör ett skriftligt kontrakt med allihopa och säger till dem att läsa igenom kontraktet med föräldrarna hemma. Om de har frågor ska de vända sig till honom.

– Om de kommer till mig så reder vi upp sakerna. Vi har inga hemligheter och vi vill ju att de har det bra, säger Westerlund.

“Ganska bra koll”

För Marie Samlihan är sommaren på Lilla Chokladfabriken den andra i raden. Hon vet om hur långa pauser hon har på en dag och att hon jobbar minst sex timmar om dagen.

Marie Samlihan jobbar på sommaren i Lilla Chokladcafe.
Marie Samlihan jobbar fem veckor på kaféet i sommar. Marie Samlihan jobbar på sommaren i Lilla Chokladcafe. Bild: Yle marie samlihan

Om det skulle uppstå problem så tror hon att de skulle lösas snabbt, hon vågar fråga hjälp av sin arbetsgivare.

15-åriga Samlihan trivs bra på sitt jobb, men har kompisar som har haft det svårare på sina sommarjobb.

– En vän till mig fick jobb på en arbetsplats där de egentligen inte ville ha henne på. Hon var inte så bra på finska och de var inte snälla mot henne. Då hon inte fick betjäna kunder så föreslog hon själv att hon kunde packa varor och städa, så det löste sig på det sättet, säger Samlihan.

Viktigt att göra skriftligt arbetsavtal

Rina Knape på Sommarjobbarinfo betonar vikten av att göra upp ett skriftligt arbetskontrakt, även om arbetsgivaren är en vänlig släkting. Då finns informationen svart på vitt om det skulle behövas.

Bakom hjälplinjen står Finlands Fackförbunds Centralorganisation, FFC, tjänstemannacentralorganisationen STTK och Centralorganisationen för högutbildade i Finland, Akava.

HÄR kan du kontakta Sommarjobbarinfo om du har frågor som berör ditt sommarjobb.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland