Hoppa till huvudinnehåll

Sista utvägen

viol i kruka
viol i kruka Bild: Olli Holopainen lyssna! berättelser

Livet är oförutsägbart, oberäkneligt och komplicerat. Är du förälder till ett tonårsbarn är utmaningarna mycket större.

Det går inte att övervaka ett tonårsbarn fastän världen är komplicerad och farorna många. Varje barn är en individ och som förälder kan man omöjligt veta hur ens eget barn kommer att reagera på nya situationer. Om livet börjar slira åt ett farligt håll behövs stöd och extra näring, tålamod och en ny form av tillit mellan barnet och de vuxna.

Det är här som föräldraskapets största utmaningar finns. Vi föräldrar är de sista som får tappa hoppet och tron på barnet. Vi ska orka tro även då barnet självt har tappat tron på sin förmåga att bemästra livet. Det är kanske då vi behövs allra mest.

Katarina Blomqvist

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP