Hoppa till huvudinnehåll

Rättvisa för Wiman efter arrangörstabbe

Joni Wiman från Pojo kör i GRC-serien i USA.
Joni Wiman ligger sjua i GRC. Joni Wiman från Pojo kör i GRC-serien i USA. Bild: Yle / Miika Wuorela global rallycross championship

Pojoföraren Joni Wiman som kör rallycross i den amerikanska Global Rallycross Championship får viktiga poäng i efterskott. Alla poäng är välkomna eftersom serien inte börjat så bra för den regerande mästaren Wiman.

I det senaste loppet i GRC gjorde arrangörerna för loppet en dundertabbe i varvräkningen. Tävlarna tvingades köra ett överlopps varv.

Då det extra varvet började låg Wiman på en andra plats, men sedan tvingades han avbryta på grund av ett tekniskt fel. Han placering var då åttonde.

Nu får Joni Wiman ändå 42 poäng för den andra platsen. Det betyder att han stiger upp till en sjunde plats totalt i Global Rallycross Championship då fyra av tolv deltävlingar är körda.

- Det känns nog bra att få de där poängen, säger Wiman.

Otur i början

Wiman skyller på otur då säsongen inte börjat så bra i år.

- Allt möjligt onödigt har hänt. Jag hoppas verkligen att turen har svängt nu till det bättre. Farten finns och har hela tiden funnits där.

Under veckoslutet körs ett dubbellopp i serien. Loppen körs i Detroit. Wiman säger att allt är i skick såväl vad förare som bil beträffar.

- Allt är möjligt, jag försöker mitt bästa, säger Joni Wiman.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland