Hoppa till huvudinnehåll

Succésommar för utomjordingar

I ett försök att få kontakt med sina utomjordiska lyssnare skrev Simon Karlsson och André Karring från Succésommar var sitt tal riktat mot lyssnare i främmande solsystem.

Vetenskapsmannen Stephen Hawking har tillsammans med den ryska miljardären Yuri Millner lanserat projektet Breakthrough Listen som har som mål att hitta utomjordiskt liv. Projektet har en budget på 100 miljoner dollar och är det största någonsin av sitt slag. De kommer att söka efter radiosignaler från avancerade civilisationer i andra solsystem.

När Simon och André från Succésommar fick höra om det här tänkte de - “Om vi försöker lyssna på radiosignaler av utomjordingar, kanske utomjordingar lyssnar på våra radiosignaler?”. Det fick dem att tro att de har trogna lyssnare även i andra galaxer, så de skrev var sitt tal till alla utomjordiska radiolyssnare.

Andrés tal
Simons tal


Vems tal var mera övertygande?